dinsdag, 26 juni 2018

Hyundai Nexo vanaf € 74.999

Hyundai Nexo vanaf € 74.999 © Hyundai Motors
De Hyundai Nexo staat vanaf vandaag in de cataloog voor € 74.999 BTWi. In Vlaanderen voorziet de overheid nog een ecopremie van € 2.000 bij aankoop van een nieuwe Nexo. Daarmee is de uiterst geavanceerde en milieuvriendelijke SUV van Hyundai de scherpst geprijsde waterstofauto van België.


De Nexo is een volledig elektrische wagen met een elektromotor die 163 pk levert en altijd de voorwielen aandrijft. Maar hij heeft ook zijn eigen elektriciteitscentrale aan boord; in de brandstofcel wordt waterstofgas via een chemisch proces omgezet in elektriciteit die de elektromotor voedt. Het enige wat de Nexo uitstoot, is zuiver water.

Met een volle tank waterstof heeft de Nexo een rijbereik van ongeveer 800 km (NEDC). Als de tank leeg is, dan duurt het vullen ongeveer 5 minuten. Zowel het hoge rijbereik als de korte vultijd zijn meteen twee belangrijke grote voordelen tegenover een batterij-elektrische auto. 

Hyundai zal de Nexo te koop aan bieden vanaf de zomer en zowel particulieren als bedrijven kunnen de wagen aankopen. Standaard krijgt de Nexo ook een indrukwekkend garantiepakket van 5 jaar algemene waarborg/200.000 km, 8 jaar op de high voltage batterij en 8 jaar wegbijstand.

Mobiliteit verzekerd

Een handicap in het succes van de waterstoftechnologie is de beperkte tankinfrastructuur. In onze buurlanden is de uitbouw van het netwerk waterstoftankstations volop in beweging. In Duitsland bijvoorbeeld, zijn er al een 50-tal stations beschikbaar, met zelfs een verdubbeling in het vooruitzicht.

In België is er momenteel een publiek tankstation in Zaventem en een 2e station dat in september 2018 operationeel zal zijn in Halle (DATS24, Colruyt). Ook in andere grote steden zoals Antwerpen staan er nieuwe stations in de steigers.

Met een autonomie van ongeveer 800 km hoef je uiteraard geen tankstation te hebben op elke hoek van straat. Maar voor die enkele momenten dat je tijdelijk een wagen nodig hebt met klassieke verbrandingsmotor, voorziet Hyundai ook standaard Mobility Credits. Elke Nexo-klant krijgt 20 credits per jaar (1 credit voor 1 dag) die hij of zij kan gebruiken bij de invoerder om een gewone auto te gebruiken voor die trajecten waar bijtanken een probleem vormt.

Wie bijvoorbeeld op reis gaat, of wie met andere woorden uitzonderlijk ver buiten de perimeter van een tankstation moet rijden, kan een beroep doen op een vervangwagen dankzij die credits. De 20 Mobility Credits zijn persoonlijk en niet overdraagbaar. Ze zijn geldig voor zowel particuliere klanten als fleetklanten (de mobility credits worden beperkt tot maximum 3 Nexo’s per vloot). Bij de jaarlijkse controle van de wagen, wordt het saldo van de klant terug opgetrokken tot 20 credits, en dit gedurende de volledige garantieperiode van de wagen (5 jaar). 

Afbeelding galerij

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy