zaterdag, 13 oktober 2018

DTM komt terug naar Circuit Zolder

DTM komt terug naar Circuit Zolder © Audi AG
DTM back to the roots! Na een onderbreking van 17 jaar keert de Deutsche Tourenwagen-Masters (DTM) op 18 en 19 mei 2019 terug naar het circuit van Zolder waar de belangrijkste Europese toerwagencompetitie in 1984 zijn première vierde. De organisatoren verwachten 70.000 DTM-fans uit België, Duitsland, Frankrijk en Nederland. 


DTM is voor Zolder wat de F1 is voor Spa-Francorchamps

In 2019 bestaat de Deutsche Tourwagen-Masters (DTM) 35 jaar. De organisatoren grijpen dit jubileum aan om terug te keren naar het circuit van Zolder waar het in 1984 allemaal begon voor de belangrijkste Europese toerwagencompetitie. Tien jaar lang bleef de DTM een graag geziene gast in Zolder, in 2002 keerde de DTM nog één keer terug naar Zolder, om zich vervolgens te concentreren op races in eigen land. 

Vanaf de jaren zestig was het circuit van Zolder erg in trek in Duitse autosportmiddens. Die belangstelling kwam in een stroomversnelling terecht toen ook de Grote Prijs van België F1 in Zolder werd verreden. Door omstandigheden is die verhuisd naar Spa-Francorchamps en is inmiddels een vaste waarde op de F1-kalender.

“De DTM is voor Zolder wat de F1 is voor Spa. De DTM zet Zolder opnieuw op de internationale autosportkalender”, aldus Sven Pribylla, algemeen directeur van het circuit. “We zijn ontzettend tevreden dat wij aan de beurt zijn om dit geweldige event te organiseren. De DTM ziet ook in Zolder een opportuniteit om hier een internationaal event op poten te zetten. Een gebied dat reikt van midden Nederland tot Noord-Frankrijk in de lengte en het roergebied in de breedte, met België als ankerpunt. Hiermee staat Zolder weer echt op de kaart van de motorsport. Dit is de kers op de taart na jaren hard werken.”  

 

SVENPRIBYLLADTM

 

Algemeen directeur Pribylla verwacht opnieuw vele tienduizenden DTM-fans uit de buurlanden. “Het zullen er wellicht geen 110.000 worden zoals in 1993 maar 70.000 à 80.000 bezoekers is een realistisch streefdoel.”  

De Deutsche Tourenwagen-Masters is van oorsprong Duits maar spreidt zijn vleugels uit over heel Europa. In 2019 staan er in totaal 9 raceweekends op de DTM-kalender. Het deelnemersveld is internationaal gekleurd met bekende namen zoals Timo Glock, René Rast of Paul Di Resta. De races komen in 150 landen ter wereld op het scherm. 

Economische boost en toeristische topper

"Ik heb de gloriejaren van de DTM nog meegemaakt en ben er zeker van dat dit de start is van een nieuw hoofdstuk. Het is een droom die werkelijkheid wordt. Circuit Zolder profileert zich sinds enkele jaren – nationaal en internationaal - als toeristische bestemming voor het hele gezin, met naast motorsport ook tal van andere evenementen. De inspanningen die we moeten leveren om de DTM perfect te verwelkomen, zullen de algemene werking ten goede komen. Het DTM-weekend wordt voor de hele provincie een toeristische topper,” aldus Jacques Heynen, voorzitter van Circuit Zolder.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy