dinsdag, 26 februari 2019

Kia presenteert nieuwe e-Soul

Kia presenteert nieuwe e-Soul © KIA MOTORS
De nieuwe Kia e-Soul brengt emissievrij vermogen met een grote actieradius naar het segment van de urban crossovers. Het derde elektromodel voor wereldwijde verkoop beleeft zijn Europese debuut volgende week tijdens het Autosalon van Genève.


Kia heeft de derde generatie van zijn innovatieve urban crossover nog unieker gelijnd en nog dynamischer gemaakt. De e-Soul heeft het iconische design en het speelse karakter van zijn voorgangers, maar is in Europa uitsluitend met elektrische aandrijving leverbaar. 

De nieuwe e-Soul bouwt voort op het iconische design en het speelse karakter van de eerste en tweede generatie van de Soul. Met een nieuw lijnenspel, scherpe details en technisch ogende verlichtingselementen is de nieuwe e-Soul de meest futuristische, jeugdige en innovatief ogende variant tot nu toe.

Het interieur van de e-Soul is afgewerkt met vormen en texturen waarvoor de muziekwereld als inspiratie diende, wat voor een volledige zintuiglijke ervaring zorgt. De nieuwe e-Soul is ook voorzien van de kenmerkende ‘tweeters’ aan weerszijden van het dashboard – een feature van de vorige generatie Soul en een mooi voorbeeld van de combinatie van cool design en ultieme functionaliteit die ook in de e-Soul weer terugkeert.

Grote actieradius, nul emissie 

In Europa wordt de nieuwe Kia e-Soul exclusief als elektroauto geleverd. In Nederland wordt de e-Soul in eerste instantie geleverd met een accupakket van 64 kWh welke is gekoppeld aan een 150 kW (204 pk) elektromotor, waarmee de e-Soul tot wel 452 kilometer kan rijden op een enkele keer laden (volgens WLTP-norm). Het energieverbruik voor het accupack van 64 kWh bedraagt slechts 157 Wh/km volgens de norm van de WLTP-cyclus, 24 procent zuiniger dan de bestverkochte elektrische auto in Europa op dit moment. Het energieverbruik van de e-Soul bedraagt slechts 109 Wh/km in stedelijke omgeving (WLTP-norm voor stadscyclus).

Dankzij het maximumkoppel van 395 Nm dat vanaf stilstand beschikbaar is, en met 84 procent meer vermogen dan dat van de auto die hij vervangt, accelereert de e-Soul met 64 kWh van 0 naar 100 km/uur in slechts 7,6 seconden. 

Afbeelding galerij

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy