woensdag, 27 februari 2019

Officieel: Polestar 2 is los

Officieel: Polestar 2 is los © Volvo Cars
Na een lange teasercampagne heeft Polestar vandaag het doek getrokken van de nieuwe Polestar 2. Deze volledige elektrische aangedreven fastback beleeft volgende week zijn wereldpremière in Genève.


De Polestar 2 is een vijfdeurs fastback en staat op het aanpasbare Compact Modular Architecture platform (CMA), ontwikkeld door Volvo en Geely. Geely is het moederbedrijf van Polestar, alsook van Volvo, Lotus, Lynk&Co, Proton en London Electric Vehicle Company.

Binnenin trekt het grote infotainmentsysteem alle aandacht naar zich toe. De Polestar 2 is namelijk het eerste model ooit dat gebruikmaakt van het Google Android-platform als besturingssysteem. Door dit systeem maakt de Polestar 2 gebruik van applicaties als Google Maps, Google Assistant en Google Play Store.

De vierwielaangedreven Polestar beschikt over één elektromotor op de vooras en één op de achteras. Het accupakket heeft een capaciteit van 78 kWh, wat zorgt voor een actieradius van 500 kilometer (WLTP). De Polestar 2 heeft een systeemvermogen van 408 pk en 660 Nm. Volgens Polestar tikt de “2” in minder dan vijf seconden de honderd aan. 

De productie start begin 2020. In het eerste jaar zal de auto alleen als een Launch Edition beschikbaar zijn. Dit introductiemodel kost € 59.900. In 2021 kan je de instapversie online bestellen voor € 39.900. De Polestar is uitsluitend online te koop. Pre-orders worden nu geopend.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy