dinsdag, 16 april 2019

Dit is de nieuwe MINI Clubman

Dit is de nieuwe MINI Clubman © BMW Group

De nieuwe MINI Clubman blinkt uit door een zorgvuldig vernieuwd design, een uitgebreidere reeks innovatieve uitrustingsfeatures en de nieuwste technologie op het gebied van bediening en connectiviteit. Het is een stijlvolle individualist in het premium compacte segment.

Bovendien gaat het kenmerkende MINI rijplezier samen met een hoge mate van geschiktheid voor dagelijks gebruik en het rijden van lange afstanden. Deze veelzijdige 5-zitter krijgt nu een extra dosis charisma dankzij nieuwe accenten voor exterieur en interieur. De nieuwste updates voor MINI Connected digitale services onderstrepen het progressieve, op lifestyle gerichte karakter van de nieuwe MINI Clubman. Daarnaast zorgen aantrekkelijke toevoegingen aan de optielijst en de Original MINI Accessories voor nog meer mogelijkheden als het gaat om personaliseren. 

Het rijcomfort, de ruimte en de flexibiliteit kenmerken ook de nieuwe MINI Clubman. Zijn moderne interpretatie van het klassieke shooting brake-concept zorgt voor een unieke stijl in het compacte segment. Vier deuren en vijf stoelen zorgen samen met een flexibel in te delen bagageruimte voor een hoge mate van functionaliteit. Dat is creatief benutten van ruimte en hoort bij het merk MINI. 

Het design van de nieuwe MINI Clubman is stijlvol, individueel en exclusief. De kenmerkende proporties, met een strakke, sportieve stijl, zijn typisch MINI, net zoals een dynamische verlengde daklijn en een steil aflopende achterzijde. Het is bovendien het enige model in dit segment met twee zijwaarts openende achterdeuren die toegang geven tot de bagageruimte. Dat betekent buitengewoon veel gebruiksgemak. De bagageruimte kan worden vergroot van 360 liter tot maar liefst 1.250 liter als dit nodig is.

Het individuele karakter gaat samen met kenmerkende designelementen van het merk. Aan de voorzijde zijn dat de krachtig ogende motorkap met powerdomes, de ronde koplampen – waarvan de omlijstingen standaard zijn voorzien van chroom en tegen meerprijs kunnen worden uitgevoerd in de kleur Piano Black – alsmede de hexagonale vorm van de grille. Direct valt bij de nieuwe MINI Clubman de nieuw vorm van de grille op. Die strekt zich nu over de volle breedte van de neus uit. De krachtige vormen en een nieuwe structuur geven de voorzijde een bijzonder kenmerkende uitstraling. De grille wordt omlijst door een sierlijk metalen frame. De luchtinlaat wordt onderverdeeld in zes zwarte, horizontale lamellen, die optioneel kunnen worden voorzien van chroom. 

Specifieke kenmerken in de grille van de modellen MINI Cooper S Clubman en MINI Cooper SD Clubman vormen het hexagonale roosterpatroon in plaats van de horizontale lamellen en de individuele chromen lamel in de luchtinlaat daaronder alsmede het met chroom afgewerkte embleem met een rode ‘S’ in het midden.

Het motorenaanbod van de nieuwe MINI Clubman omvat twee 3-cilinder en één 4-cilinder benzinemotor naast twee 3-cilinder en twee 4-cilinder dieselmotoren, die stuk voor stuk zijn voorzien van de nieuwste generatie MINI TwinPower Turbo technologie. In een later stadium zal het modellengamma worden uitgebreid met de nieuwe MINI John Cooper Works Clubman. Deze topatleet van de modelreeks beschikt standaard over de vierwielaandrijving ALL4. 

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy