maandag, 02 september 2019

Kia lanceert (X)Ceed als Plug-in Hybrid

Kia lanceert (X)Ceed als Plug-in Hybrid © KIA MOTORS
Met de onthulling van de Plug-in Hybrid-varianten van de Kia XCeed en Ceed Sportswagon neemt Kia een volgende stap in zijn elektrificatie-strategie. De twee nieuwe modellen met lage emissie gaan begin 2020 in de verkoop in Europa. Het is de eerste keer dat Kia elektrische aandrijvingen gebruikt in het segment van de XCeed en de Ceed Sportswagon.


De nieuwe Kia XCeed en Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid vormen een overtuigend alternatief voor conventionele benzine- en dieselmodellen. De nieuwe aandrijving omvat een lithium-polymeer-batterij van 8,9 kWh, een elektrische motor van 44,5 kW en een efficiënte 1,6-liter ‘Kappa’ viercilinder GDI-motor (gasoline direct injection). Het totale vermogen en koppel van de aandrijving bedraagt 141 pk en 265 Nm, waarmee de Ceed Sportswagon in 10,8 seconden accelereert van 0 tot 100 km/u en de Kia XCeed doet dat in 11,0 seconden.

De aandrijflijn omvat een zestraps automatische transmissie met dubbele koppeling (6DCT) waarmee de bestuurder ook zelf kan schakelen. Door de DCT-technologie kan het volledige vermogen van zowel de benzine- als de elektromotor parallel worden overgebracht met minimaal energieverlies. Dit resulteert in een dynamisch rijkarakter. 

Met de standaard technologie voor regeneratief remmen benutten de Plug-in Hybrid-modellen kinetische energie en laden zo de batterij op bij het uitrollen of bij het remmen – dit maakt de aandrijving nog efficiënter.

Kia wil een volledig elektrische actieradius van 60 kilometer bereiken voor beide auto's, zodat bestuurders tijdens de meeste dagelijkse en woon-werk ritten grotendeels volledig elektrisch kunnen rijden. De CO2-emissies van de nieuwe Plug-in Hybrid-varianten wachten nog op goedkeuring en worden voor de verkoopstart bekendgemaakt.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy