dinsdag, 03 september 2019

Hyundai presenteert de nieuwe i10

Hyundai presenteert de nieuwe i10 © Hyundai Motors
De Hyundai i10 is sinds de introductie van de eerste generatie in 2008 uitgegroeid tot een succesvol model in Europa. Net als bij het uitgaande model is de geheel nieuwe Hyundai i10 ontworpen, ontwikkeld en gemaakt in Europa.


Dynamisch en stijlvol exterieurdesign

Hyundai geeft de nieuwe i10 een jeugdig en dynamisch design, waarmee de auto zich onderscheidt in zijn segment. Vloeiende oppervlakken contrasteren sterk met de scherpe lijnen van de carrosserie. Ten opzichte van de vorige generatie heeft de nieuwe i10 ook gewijzigde proporties. De daklijn is met 20 mm verlaagd en de carrosserie is 20 mm breder waardoor de i10 stoerder op zijn wielen staat.

De brede grille met typische honingraatstructuur zorgt voor een sportieve uitstraling en geeft met de geïntegreerde LED-dagrijverlichting een nieuwe dimensie aan dit kenmerkende i10-detail. Het zijaanzicht valt op door de strakke, vloeiende, gespierde look en is ontworpen om maximale interieurruimte te bieden. De driehoekige luchtinlaten op de hoeken van de voorbumper accentueren niet alleen de breedte, maar verbeteren ook de aerodynamische efficiëntie van de auto. De opvallende X-vormige C-stijlen maken de nieuwe i10 al van grote afstand herkenbaar en trekken het oog naar het merklogo. De bijzondere driehoekige vormen benadrukken optisch de breedte van de nieuwe i10 en accentueren de plaatsing van de wielen op de uiterste hoeken van de carrosserie.

Nieuw interieurdesign

Het interieur van de nieuwe Hyundai i10 heeft ook een jeugdige uitstraling gekregen en oogt nu extra breed doordat de luchtroosters in lijn liggen met de deurpanelen. Hyundai past op de sierlijsten van het dashboard en op de deurpanelen een 3D-honingraatpatroon toe. Ondanks de stijlvolle opzet blijft het praktisch gebruiksgemak – waar de i10 al jaren om bekendstaat – gehandhaafd. Voor extra gebruiksgemak hebben de designers van de nieuwe i10 aan de passagierskant boven het dashboardkastje een extra opbergruimte gecreëerd. 

De bagageruimte is met een inhoud van 252 liter een van de grootste in het A-segment. De tildrempel is met 29 mm verlaagd, waardoor het eenvoudiger is om bagage in de kofferbak te plaatsen. Een bagageruimte met dubbele bodem en een neerklapbare achterbank maken het meenemen van bagage nog eenvoudiger.

Rijplezier en milieuvriendelijke aandrijflijnen

Hyundai levert de geheel nieuwe i10 met een 1,0-liter MPi-driecilinder benzinemotor met 67 pk en 96 Nm aan koppel. Er is keuze uit een handgeschakelde vijfversnellingsbak of een vijftrapsautomaat (AMT, gerobotiseerde handbak). Ten opzichte van een conventionele automaat is een AMT lichter en zorgt deze automaat voor minder wrijving met als gevolg een lager brandstofverbruik.

De nieuwe A-segmentauto beleeft zijn wereldpremière volgende week op IAA en komt januari 2020 op de Belgische markt.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy