woensdag, 11 september 2019

Dit is de Hyundai i30 N Project C


Dit is de Hyundai i30 N Project C
 © Hyundai Motors
Hyundai presenteert op de IAA Frankfurt Motor Show de nieuwe Hyundai i30 N Project C; een lichtere, lagere en scherpere versie van de 5-deurs Hyundai i30 N. De Project C zorgt ervoor dat de rijbeleving van de i30 N – het eerste high-performance model van Hyundai – nog intenser is. De Hyundai i30 N Project C is 50 kilo lichter, ligt 6 millimeter lager bij de weg en heeft een krachtiger design.


Tot de unieke specificaties van de Hyundai i30 N Project C behoren duidelijk zichtbare en met koolstofvezel versterkte kunststof carrosseriedelen (CFRP, Carbon Fiber Reinforced Plastic). Zowel de voorbumperspoiler, de diffuser achter, de motorkap en de zijskirts met N-logo zijn uit dit lichte materiaal vervaardigd. De Project C weegt hierdoor minder dan de i30 N en rijdt bij hoge snelheden strakker over het asfalt.

De letter C in de naam van de Hyundai i30 N Project C verwijst naar ‘Area C’: de naam van het high-performance testcircuit van Hyundai’s Namyang R&D Center, de geboorteplaats van het N-label. Daarbij is de Project C ook de eerste straatlegale raceauto van Hyundai, waarbij gebruik wordt gemaakt van CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic). Ten slotte is de letter C ook een verwijzing naar de ‘centre of gravity’ van de auto, het zwaartepunt. Dit ligt 8,8 millimeter lager dan dat van de 275 pk sterke Hyundai i30 N.

Minder gewicht dankzij CFPR en aluminium

Hyundai heeft met de Hyundai i30 N Project C geen compromissen gesloten en de sterke punten van de Hyundai i30 N naar een nog hoger plan gebracht. De gesmede lichtmetalen racewielen van specialist OZ Racing leveren een belangrijke bijdrage aan de gewichtsreductie; de imposante 19-inch wielen zorgen voor 22 kilogram minder gewicht.

Ook het gebruik van CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic) voor de motorkap, de zijskirts en de nieuw vormgegeven diffuser achter zorgen voor minder gewicht, respectievelijk 7,2 kilogram, 499 gram (aan elke kant) en 386 gram. De nieuwe voorbumperspoiler voegt slechts 240 gram toe, terwijl de speciale kuipstoelen van de gerenommeerde Italiaanse fabrikant Sabelt door hun achterzijde van CFRP juist voor een gewichtsreductie van 15 kilogram zorgen. De kuipstoelen bieden de bestuurder en passagier een optimale ondersteuning en zitpositie, gericht op prestatiegericht rijden.

Het vermogen en koppel – met overboost – blijven met 275 pk en 378 Nm gelijk aan dat van de Hyundai i30 N met Performance Pack.

De Hyundai i30 N Project C maakt zijn wereldwijde publieksdebuut op de IAA Frankfurt Motor Show. Hyundai bouwt 600 exemplaren van de auto die later dit jaar in geselecteerde Europese landen op de markt komt.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy