woensdag, 16 oktober 2019

BMW stelt allereerste 2 Reeks Gran Coupé ooit voor

Geschreven door  Stijn Blanckaert
BMW stelt allereerste 2 Reeks Gran Coupé ooit voor © BMW Group
BMW introduceert het concept van de vierdeurscoupé nu ook in het compacte segment, naar het voorbeeld van concurrent Mercedes, die met de CLA Coupé al even zo’n model in zijn gamma heeft.


P90370500 highRes

Waar de voorzijde van de nieuwe 2 Gran Coupé met onder meer standaard ledkoplampen zeker geslaagd te noemen is en niet zondigt door té grote nieren zoals sommige van zijn collega’s bij het Beierse merk, belooft de achterzijde meer controverse op te wekken. Die is opvallend anders dan die van andere BMW’s, met een ongewoon amalgaam aan lijnen en vlakken, onderstreept door de smalle en brede achterlichten en de zwart glanzende accentlijn die van links naar rechts over de achterkant loopt als een “unibrow”, met centraal het BMW-logo als een Indische stip op het voorhoofd. Waarschijnlijk zal het na enige tijd wel normaal aanvoelen, maar op het eerste zicht is de 2 Gran Coupé zeker langs achteren bekeken niet de meest geslaagde BMW ooit.

De nieuweling is 4.526 mm lang, 1.800 mm breed en 1.420 mm hoog en oogt laag en gestrekt, terwijl BMW een riante binnenruimte belooft door de wielbasis van 2.670 mm. De koffer meet in normale opstelling 430 liter.

Op dynamisch vlak neemt hij de voorwielaangedreven structuur van de BMW 1-Reeks over, terwijl de ARB-technologie (Aktornahe Radschlupfbegrenzung) het doorslippen van de aangedreven voorwielen preciezer en sneller dan ooit onderdrukt. Ook het BMW Performance Control-systeem, dat de wegligging en de wendbaarheid verbetert door de wielen aan de binnenkant van de bocht af te remmen vooraleer de griplimiet van de banden is bereikt, is standaard voorzien.

Vanaf de introductie wordt hij aangeboden met twee benzinemotoren en een dieselmotor: een 3-cilinder benzinemotor met 140 pk in de 218i, een 190 pk sterke 4-cilinder diesel in de 220d en de krachtigste 4-cilinder benzinemotor van BMW, met 306 pk, in de M235i xDrive. Alleen voor de VS levert het merk ook een 228i xDrive met een 2,0-liter 4-cilindermotor met 231 pk. 

De voorlopige topuitvoering (tot de komst van een eventuele M-versie althans) is dus de M235i xDrive met vierwielaandrijving en een mechanisch Torsen-differentieel. Naast die topversie zijn de andere uitvoeringen verkrijgbaar in de uitrustingsniveaus Model Sport Line, Model Luxury Line en Model M Sport.

Lane Departure Warning met actieve stuurcorrectie en Collision and Pedestrian Warning met City-remfunctie zijn standaard, terwijl Active Cruise Control, Driving Assistant met Rear Collision Warning en Crossing Traffic Warning net als de innovatieve Reversing Assistant als optie leverbaar zijn. 

De wereldpremière van het nieuwe model is voorbehouden voor de Los Angeles Auto Show volgende maand. De 2 Gran Coupé is te koop vanaf maart volgend jaar. De prijzen worden volgende maand bekendgemaakt.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy