dinsdag, 29 oktober 2019

Dit is de Audi A6 55 TFSI e quattro

Dit is de Audi A6 55 TFSI e quattro © Audi AG
Audi breidt het modelprogramma van geëlektrificeerde modellen in hoog tempo uit. Alleen al in de tweede helft van 2019 introduceert het merk vijf Audi’s met plug-in hybrid-aandrijving. De nieuwste in die lijn zijn de Audi A6 Limousine 55 TFSI e quattro. a1914173 large 543865

Audi breidt het aanbod in de middenklasse en het luxesegment uit met plug-in hybrid-versies van de A7 Sportback, A8, Q5 en Q7 die alle het ‘TFSI e’ logo dragen. Nieuw binnen die serie is de sportieve Audi A6 Limousine 55 TFSI e quattro. Zijn 2.0 TFSI viercilinder turbo-benzinemotor levert 252 pk; de elektromotor - geïntegreerd in de 7-traps S tronic-automaat - is goed voor een piekvermogen van 105 kW. Gecombineerd leveren de twee krachtbronnen een systeemvermogen van 367 pk. De lithium-ion batterij, die achterin de auto is ondergebracht, heeft een capaciteit van 14,1 kWh. 

Hij sprint in 5,6 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt een topsnelheid van 250 km/u. Puur elektrisch bedraagt de topsnelheid 135 km/u, terwijl de maximale range bij volledig elektrisch rijden volgens de WLTP-procedure is vastgesteld op 53 kilometer.

Focus op maximaal elektrisch rijden

De aandrijving in de Audi A6 55 TFSI e quattro is zo ontworpen dat klanten het grootste deel van hun dagelijkse kilometers elektrisch, lokaal emissievrij en nagenoeg geruisloos rijden. Ze kunnen daarbij kiezen uit drie rijstanden: ‘EV’ voor volledig elektrisch, ‘Hybrid’ voor de efficiënte combinatie van beide krachtbronnen en ‘Hold’, om de elektrische energie te bewaren tot het moment dat die nodig is, bijvoorbeeld in de binnenstad of in een milieuzone. In de ‘Hybrid’ stand garandeert de voorspellende rijstrategie maximale efficiency en maximale mogelijkheden om volledig elektrisch te rijden. Zo ‘kijkt’ het systeem vooruit, om het laatste deel van de route volledig elektrisch te kunnen afleggen, en werkt het daar naartoe door de batterij via de verbrandingsmotor al tijdig op te laden. De predictive efficiency assistent neemt vervolgens de fijnere planning tijdens de route voor zijn rekening. Daarbij wordt informatie aangewend die afkomstig is van de navigatie, online verkeersinformatie, de rijstijl van de bestuurder en sensoren in de auto, zoals de camera en radar. Op basis van die informatie worden de individuele krachtbronnen aangestuurd, en wordt bepaald of de auto ‘zeilend’ uitrolt of juist het afremmen op de motor gebruikt om energie terug te winnen.

Het opladen van de Audi A6 55 TFSI e quattro kan bij publieke laadpunten tot 7,4 kW aan laadvermogen via de bijgeleverde mode 3 kabel. Het duurt dan ongeveer 2,5 uur om een volledig lege batterij weer op te laden. Onderweg biedt de Audi e-tron Charging Service toegang tot meer dan 110.000 laadpunten in Europa, die via de myAudi app eenvoudig te vinden zijn. Via die app is ook het laadproces in te stellen, evenals de klimaatregeling in de auto vóór vertrek. 

Sportieve prestaties, bijpassende uitrusting

De sportieve prestaties van de Audi A6 Limousine 55 TFSI e quattro komen ook in de uitrusting tot uitdrukking. Standaard voor deze uitvoering zijn bijvoorbeeld het S line exterieur, het zwarte stylingpakket, zwarte buitenspiegelkappen en privacy glas. Matrix LED-koplampen, sportstoelen, automatische airconditioning met vier zones, Audi virtual cockpit, een sportonderstel, 19 inch velgen en rode remklauwen zijn andere kenmerkende features.

De Audi A6 55 TFSI e quattro is vanaf nu te bestellen vanaf € 70.900 en arriveert eind dit jaar bij de Belgische concessiehouders.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy