woensdag, 20 november 2019

MINI stelt nieuwe John Cooper Works GP voor

Geschreven door  Stijn Blanckaert
MINI stelt nieuwe John Cooper Works GP voor © BMW Group
Omdat een MINI nooit sportief genoeg kan zijn stelt MINI op de Los Angeles Motor Show (22 november tot 1 december) de nieuwe MINI John Cooper Works GP voor. Die GP is meteen de snelste MINI die ooit voor gebruik op de openbare weg gehomologeerd werd. Met zijn 306 pk en 450 Nm sterke viercilinder turbo trekt deze tweezitter van 0 naar 100 km/h op in niet meer dan 5,2 seconden en haalt hij een onbegrensde topsnelheid van 265 km/h.
EMBARGO Set 1 18

Met zijn 306 paarden doet hij nog 75 stuks beter dan de ‘normale’ John Cooper Works met zijn 231 pk, en ook een stuk meer dan zijn voorganger, de John Cooper Works GP uit 2013 die het op 218 pk hield. De nieuweling doet dan ook bijna een halve minuut minder over een rondje over de Nordschleife van de Nürburgring dan zijn voorganger, en blijft onder de acht minuten voor een volle ronde.

EMBARGO Set 1 15

De motor van de GP-versie is aanzienlijk aangepast, met onder meer een versterkte krukas, specifieke zuigers, andere injectoren, een nieuwe turbolader in het uitlaatspruitstuk en een aangepaste luchtinlaat. Hij krijgt ook een specifieke olietoevoer en -koeling, een aangepaste sportuitlaat en wordt gekoppeld aan een achttrapsautomaat en een in de transmissie geïntegreerd mechanisch differentieel voor de aangedreven voorwielen. In vergelijking met de John Cooper Works ligt de GP nog tien millimeter lager bij de grond. 

EMBARGO Set 1 16

Aan de buitenkant is de GP allesbehalve discreet te noemen. Zo heeft hij specifieke voor- en achterbumpers, een hele reeks aërodynamische addenda, een opvallende dakspoiler met dubbele vleugel en uitgebouwde wielkasten in CFRP (met koolstofvezel versterkte kunststof).

EMBARGO Set 1 11

Binnenin beschikt hij over minder geluidsisolatie en zijn slechts twee plaatsen voorzien. Daarbij is de GP-versie alleen als driedeurs verkrijgbaar. Standaard staat hij op lichtgewicht achttienduimvelgen met speciaal voor deze auto ontworpen sportbanden in maat 225/35 R 18.

EMBARGO Set 1 21

De enige verkrijgbare koetswerkkleur is het exclusieve Racing Grey Metallic terwijl het dak en de buitenspiegelschelpen in contrasterend Melting Silver Metallic gelakt zijn. Verder benadrukken een reeks details in glanzend Chili Red zijn sportiviteit.

De nieuweling zal slechts in een oplage van 3.000 genummerde exemplaren gebouwd worden en belooft dus exclusief te blijven. Voor prijzen is het nog te vroeg maar die beloven alvast flink gepeperd te zijn. De eerste leveringen zijn voorzien voor maart volgend jaar.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy