maandag, 02 december 2019

Jaguar presenteert de nieuwe F-TYPE

Jaguar presenteert de nieuwe F-TYPE © JLR
De nieuwe Jaguar F-TYPE belichaamt het sportieve Jaguar-DNA als geen ander. De tweezits sportauto biedt de perfecte balans tussen rijdynamiek en krachtig design. Het vernieuwde interieur kenmerkt zich door luxere materialen, een verbeterd infotainmentsysteem en subtiele details.

 
Jaguar laat op een subtiele manier het veelgeprezen design van de F-TYPE nog beter tot zijn recht komen. Scherp gesneden Pixel-LED-koplampen met nieuwe lichtsignatuur, dynamische knipperlichten en de nieuwe schelpvormige ‘clamshell’-motorkap accentueren de breedte van de Jaguar F-TYPE. De motorkap is geïnspireerd op die van legendarische Jaguar-modellen als de C- en D-type.

De breedte wordt extra benadrukt door de nieuw ontworpen voorbumper en de grotere grille. Aan de achterzijde vallen de nieuwe, getailleerde LED-achterlichten op, die geïnspireerd zijn op die van Jaguars sportieve SUV, de I-PACE. De LED-achterlichten onderscheiden zich met een subtiel monogram-patroon en sierlijke lijnen.

Unieke carrosseriekleuren

Het design van de nieuwe F-TYPE wordt nog eens versterkt door de zestien carrosseriekleuren van het SVO Premium Palette: Ligurian Black, Ethereal Silver, Ionian Silver, Sunset Gold, Petrolix Blue, Velocity Blue, Tourmaline Brown, Desire, Sanguinello Orange, Atacama Orange, Sorrento Yellow, Constellation, Icy White, Flux Grey, Malachite Green en Amethyst. Elke kleur is verkrijgbaar in een satijnmatte of hoogglanzende afwerking. Met het optionele Black Pack of Black Design Pack is de F-TYPE tot in detail te personaliseren.

Al voordat de F-TYPE één meter gereden heeft, biedt hij zijn bestuurder een bijzondere ervaring dankzij de elektrisch uitklapbare deurgrepen en ventilatieroosters. Met één druk op de startknop komt de nieuwe F-TYPE met een rijk en vol motorgeluid tot leven.

Interieur vol subtiele details

Het interieur combineert traditioneel Jaguar-vakmanschap met luxe materialen als Windsor-leder en het satijnmatte Noble Chrome. Het vakmanschap van Jaguar komt op een subtiele manier terug in het monogramstiksel in de stoel- en portierbekleding en in het ‘Leaper’-beeldmerk in de hoofdsteunen. De ‘Jaguar Est. 1935’-markering de middenconsole, de ontgrendeling van het dashboardkastje en de gordelgeleiders verhogen de uitstraling van vakmanschap en kwaliteit.

Nieuw 12,3-inch digitaal instrumentencluster

Dankzij het nieuwe 12,3-inch digitale instrumentencluster, het Touch Pro-multimediasysteem met 10-inch beeldscherm dat geschikt is voor Apple CarPlay en Android Auto en waarvan de software-updates ‘over-the-air’ plaatsvinden, is het interieur van de F-TYPE meer dan ooit op de bestuurder gericht. Elk van de twee leverbare Meridian-audiosystemen vult het interieur met een rijk en vol geluid.

Het 12,3-inch digitale instrumentencluster biedt de keuze uit diverse displays, waaronder een volledige navigatiekaart. Standaard toont het cluster een grote, centraal geplaatste toerenteller, die samen met de verlichting van de transmissiehendel het sportieve karakter van de F-TYPE benadrukt.

Krachtige vier- en achtcilinder benzinemotoren

Het motorengamma bestaat uit krachtige vier- en achtcilinder benzinemotoren, die gekoppeld zijn aan een automatische achttraps Quickshift-transmissie. Via de schakelpeddels achter het stuur kan de bestuurder razendsnel het schakelgedrag van de transmissie beïnvloeden.

Nieuwe V8-motor met 450 pk

De nieuwe Jaguar F-TYPE is uitgerust met een 300 pk sterke vier-in-lijn benzinemotor of een 5,0-liter supercharged V8 met 450 pk of zelfs 575 pk. De nieuwe 450 pk sterke supercharged V8 levert maar liefst 580 Nm koppel bij 2.500 t.p.m. De nieuwste versie is leverbaar met achterwielaandrijving en vierwielaandrijving. Beide versies accelereren in slechts 4,6 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 285 km/u.

Quiet Start-functie

Alle motorvarianten zijn uitgerust met een ‘actief’ uitlaatsysteem, dat met één druk op de knop een rijk geluid produceert. Verder zijn de supercharged V8-motoren voorzien van de nieuwe Quiet Start-functie. De elektronisch geregelde vlinderkleppen in het uitlaatsysteem blijven tijdens het starten van de motor gesloten. Gedurende de acceleratie openen ze automatisch. Met het activeren van het ‘actieve’ uitlaatsysteem en de rijmodus Dynamic Mode blijven de vlinderkleppen tijdens het starten geopend. De uitlaatsystemen van de F-TYPE kenmerken zich door het typische roffelende geluid. Verder reduceren efficiënte partikelfilters schadelijke emissies.

F-TYPE R met 575 pk

Het vermogen van de F-TYPE R steeg naar maar liefst 575 pk en 700 Nm koppel (voorheen 550 pk en 680 Nm), terwijl de optimale grip en dagelijkse bruikbaarheid behouden is. Dat is mede te danken aan de Intelligent Driveline Dynamics (IDD) van Jaguar. Dat past zich volledig aan de omstandigheden op de weg aan en verdeelt automatisch het vermogen tussen de voor- en achteras. De krachtigste versie accelereert in slechts 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 300 km/u.

Aangescherpt onderstel

Om het vermogen te beteugelen is de F-TYPE R uitgerust met een ingrijpend aangepast onderstel, nieuwe en bredere Gloss Black lichtmetalen 20-inchwielen met gepolijste spaken, nieuwe adaptieve dempers, veren, stabilisatorstangen, fusees en lagers. Die dragen bij aan betere wendbaarheid en alerter rijgedrag. De ervaring die Jaguar opdeed met de gelimiteerde XE SV Project 8 komt ook terug in de verbeterde Quickshift-transmissie van zowel de 450 pk V8-versie als de F-TYPE R.

De nieuwe Jaguar F-TYPE is te bestellen vanaf € 65.100

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy