Nieuws

© Alpine

500 pk sterke Alpine A110 klaar voor Pikes Peak International Hill Climb

02 mei 2023
Door Redactie

Sinds de aankondiging van Alpine dat het deelneemt aan één van ’s werelds meest iconische heuvelklimraces – de Pikes Peak International Hill Climb in het Amerikaanse Colorado Springs – hebben Alpine en partner Signatech hard gewerkt om zich optimaal voor te bereiden op de uitdagende race op 25 juni 2023.

 

Extreemste Alpine A110 ooit

De Alpine A110 Pikes Peak is een meesterwerk op het gebied van aerodynamica en motorontwerp om de uitdagingen van de 19,93 kilometer lange ‘race to the clouds’ het hoofd te bieden. Dankzij de nauwe en vruchtbare samenwerking tussen de designteams van Alpine en Signatec – onder leiding van Raphaël Linari (hoofd design Alpine), Lionel Chevalier (technisch directeur Signatec) en François Letort (projectmanager Signatec) – is een buitengewone racemachine ontwikkeld die te boek staat als extreemste A110 ooit.

04 Alpine presenteert A110 Pikes PeakOpvallende kenmerken van de Alpine A110 Pikes Peak zijn de intens uitgesproken splitters en deflectors van de voorspoiler en uiteraard de imposante achtervleugel voor de broodnodige downforce in de 156 bochten in de ijle lucht. De radicale aanpassingen aan de A110R die als basis dient, zijn ook te zien aan de zijskirts, de diffuser aan de achterzijde en de inlaat op het dak om lucht in de motor te persen. Mede daardoor komt het vermogen van de krachtbron uit op bijna 500 pk. Er is ook specifiek werk verricht om het gewicht van de auto terug te brengen tot slechts 950 kg. 05 Alpine presenteert A110 Pikes PeakDe ontwerpers van Alpine hebben de extreme keuzes volledig omarmd, terwijl de oorspronkelijke verhoudingen zijn behouden om in aanmerking te komen voor de categorie Time Attack 1. In dit kader is ook een haaienvin op de achterruit gemonteerd die als het ware door de tweedelige achtervleugel heen snijdt.  

De verlichting van de A110 Pikes Peak is eveneens agressiever vormgegeven. De twee led-cirkels aan de voorzijde zijn vervangen door slanke, laser-gesneden staven. Tevens de lichtfuncties van de achterlichtunits opnieuw ingedeeld in drie verticale segmenten op de achtervleugel en centrale uiteinde van de haaienvin, als knipoog naar de 24 uur van Le Mans. De verlichting aan de achterzijde versterkt bovendien de visuele breedte van deze Alpine A110, net als de op maat gemaakte wielen. 

A110 klaar voor next level

De unieke Alpine A110 gaat in juni 2023 de strijd aan op de Amerikaanse bergtoppen om records te verbreken. Na het debuut van de A110 Pikes Peak op Lurcy-Lévis op 25 en 26 april jl. wordt het model volgende week in de definitieve configuratie getest door de uitverkorene Pikes Leak-coureur Raphaël Astier.

Astier, winnaar van de 2022 FIA R-GT Cup met de A110 Rally, zal eerst een testsessie afwerken in de Drôme en daarna in Val Thorens. De Franse coureur die al vier keer eerder deelnam aan de Pikes Peak International Hill Climb vliegt dan met het team naar Colorado Springs voor de laatste voorbereidingen voor de race op 25 juni a.s.  

Binnenkort volgt meer informatie over deze nieuwe uitdaging voor Alpine.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.