dinsdag, 14 januari 2020

Toyota kondigt nieuwe compacte SUV aan

Toyota kondigt nieuwe compacte SUV aan © Toyota
Toyota heeft vandaag bekendgemaakt dat het een volledig nieuwe compacte SUV in het B-segment aan zijn Europese modellengamma toevoegt. De compacte SUV komt te staan op het voertuigplatform van de nieuwe Toyota Yaris.


Onderscheidende SUV met eigen persoonlijkheid

“De nieuwe SUV zal een bijdrage leveren aan het succes van de Toyota Yaris. Beide modellen zullen per 2025 goed zijn voor ongeveer 30 procent van de verkopen in Europa”, verwacht Matt Harrison, Executive Vice President van Toyota Motor Europe. “Binnen niet al te lange tijd geven we het design vrij. Ik kan nu al beloven dat het geen opgehoogde Toyota Yaris wordt, maar een volledig nieuwe en onderscheidende SUV met een compact, sportief design en een eigen persoonlijkheid.”

Naam volgt later 

Toyota maakt de naam en introductiedatum van zijn nieuwe compacte SUV in een later stadium bekend. Het definitieve design blijft nog even geheim, al kregen de aanwezige journalisten op het media-event wel een gestileerd silhouet te zien.

Geproduceerd in Europa 

Toyota gaat zijn nieuwe compacte SUV produceren in de fabriek van Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) in Onnaing, nabij Valenciennes, waar ook de Toyota Yaris van de band rolt. 

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy