woensdag, 26 februari 2020

Officieel: Hyundai presenteert de vernieuwde Hyundai i30

Officieel: Hyundai presenteert de vernieuwde Hyundai i30 © Hyundai
Naast de nieuwe i20 brengt Hyundai volgende week ook de nieuwe i30 mee naar het autosalon van Genève. De i30 krijgt een nieuw design, geavanceerde connectiviteitsvoorzieningen en er komen 48-volt Mild-Hybrid-varianten voor een nog lager verbruik.


Hyundai vernieuwt ook de N Line-uitvoering voor de i30. Voor het eerst is deze sportieve uitvoering vanaf de zomer van 2020 ook beschikbaar op de i30 Wagon. Behalve de i30 5-deurs is ook de i30 Fastback weer leverbaar in N Line-uitvoering, die is geïnspireerd op de Hyundai i30 N.

De carrosserie van de vernieuwde i30 oogt brutaal en slank en daarmee is hij bijzonder aantrekkelijk. De voorzijde is voorzien van een opvallend 3D-patroon. Met de bredere grille ziet de vernieuwde i30 er modern, laag en breed uit. Nieuwe, slanke koplampen met optionele MFR LED-technologie en nieuwe V-vormige LED-dagrijverlichting (DRL) completeren het moderne front.

De achterzijde van de i30 5-deurs is voorzien van een nieuwe achterbumper met een aerodynamischer vormgeving. De LED-verlichting aan de achterzijde is eveneens V-vormig, voor symmetrie met de voorzijde.

De vernieuwde i30 is leverbaar met nieuw ontworpen gepolijste 16- en 17-inch velgen die het zijaanzicht van de auto verder verfraaien.

N Line-uitvoering nu voor alle carrosserievarianten

De dynamische, op de autosport geïnspireerde uitvoering N Line is ingrijpend aangepast en nu voor het eerst behalve voor de i30 5-deurs en Fastback ook voor de vernieuwde i30 Wagon leverbaar. De vernieuwde i30 in N Line-uitvoering ziet er nu nog sportiever uit. Niet alleen is de centrale grille van de N Line-uitvoering verbreed, het gehele front – inclusief de nieuwe koplampen – heeft een specifiek design gekregen, dat mede op de vormgeving van straaljagers is geënt. De voorbumper met de eveneens vergrote centrale ondergrille geeft de N Line-uitvoering een stoer en zeer sportief accent. De openingen aan de zijkant zijn voorzien van lamellen die de aerodynamica optimaliseren.

De compleet nieuw vormgegeven achterbumper accentueert het dynamische karakter van de N Line-uitvoering. De brede diffuser is een sportief detail en maakt de auto optisch breder en nog indrukwekkender. De mistachterlichten hebben een andere plek gekregen en brengen het zwaartepunt optisch dichter bij de grond.

De vernieuwde i30 in N Line is er met nieuwe 17- en 18-inch velgen van een nieuw design, die de auto een opwindende en snelle uitstraling geven – zelfs als de i30 N Line stilstaat. De vernieuwde i30 5-deurs N Line en i30 Fastback N Line zijn voorzien van een aangepast onderstel en dito besturing in combinatie met de 1.5 T-GDi benzinemotor met 160 pk of de 1.6 dieselmotor met 136 pk voor een nog dynamischer karakter.

Connectiviteitsvoorzieningen

De Hyundai i30 biedt state-of-the-art connectiviteit. Een nieuw 7-inch digitaal cluster en een nieuwe 10,25-inch touchscreen voor navigatie bieden een moderne en individuele gebruikservaring. Het systeem is compatible met Android Auto en Apple CarPlay. Vanaf de zomer van 2020 is het mogelijk de smartphone draadloos te koppelen met de vernieuwde Hyundai i30. Daarmee is de smartphone ook draadloos op te laden.

Veiligheidsvoorzieningen die het vertrouwen meer dan waard zijn

De vernieuwde Hyundai i30 is uitgerust met het uitgebreide veiligheidspakket Hyundai SmartSense. Lane Following Assist (LFA) past automatisch de besturing aan om de Hyundai i30 in het midden van de rijstrook te houden. Rear Collision-avoidance Assist (RCA) activeert de remmen om een aanrijding te helpen voorkomen bij achteruit rijden. Ook nieuw in de vernieuwde i30 is Leading Vehicle Departure Alert (LVDA), dat waarschuwt als de voorligger wegrijdt en de i30-bestuurder niet tijdig reageert, bijvoorbeeld in files of wachtend voor een verkeerslicht. Blind Spot Detection (BSD) waarschuwt de bestuurder als een voertuig zich in de dodehoek bevindt en kan nu met Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA) op de motor afremmen om een aanrijding te voorkomen. Verder herkent de verbeterde Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) niet alleen voertuigen, maar ook voetgangers en fietsers. Net als voorheen is de Hyundai i30 voorzien van Driver Attention Warning (DAW), High Beam Assist (HBA), Intelligent Speed Limit Warning (ISLW) en Lane Keeping Assist (LKA).

Prestaties en progressie: aandrijflijnen

Hyundai biedt voor de i30 een uitgebreid gamma aandrijflijnen aan, waarmee de klant een grote keuzevrijheid heeft. Als eerste is er de nieuwe 1.5-liter benzinemotor met Dual Port Injection van 110 pk, gecombineerd met een handmatig te bedienen zesversnellingsbak. De 1.0-liter T-GDI-benzinemotor met 120 pk is leverbaar met een nieuwe zeventrapstransmissie met dubbele koppeling (7DCT) én de reeds bekende handgeschakelde zesversnellingsbak. Nieuw is dat de 1.0 T-GDI optioneel is te combineren met 48-volt Mild-Hybrid-technologie voor een lager brandstofverbruik. Deze aandrijflijn is voor het eerst ook leverbaar met een Intelligent Manual Transmission (iMT), een nieuwe handgeschakelde zesversnellingsbak die ontkoppelt als de bestuurder het gaspedaal loslaat. De transmissie gaat dan, voor extra brandstofbesparing, in de vrijloopmodus. Dat is afhankelijk van de rijomstandigheden stationair lopen of een tijdelijke uitschakeling van de motor. Voor wie een automatische transmissie prefereert, is de optie van de 48-volt Mild Hybrid er ook met de zeventrapstransmissie met dubbele koppeling (7DCT).

De 1.6-liter dieselmotor met 115 pk is er naar keuze met handgeschakelde zesversnellingsbak en met zeventrapsautomaat met dubbele koppeling (7DCT). De 1.6-liter dieselmotor met 136 pk is nu standaard voorzien van het 48-volt Mild-Hybrid-systeem. Deze motor is te combineren met de handgeschakelde iMT-zesversnellingsbak en de zeventrapstransmissie met dubbele koppeling.

De top van het motorengamma is de nieuwe 1,5-liter T-GDI-benzinemotor met 160 pk, die ook standaard is voorzien van het 48-volt Mild-Hybrid-systeem. Ook deze aandrijflijn is te combineren met de handgeschakelde iMT-zesversnellingsbak en de zeventrapstransmissie met dubbele koppeling (7DCT).

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy