woensdag, 08 juli 2020

Harry Steegmans is nieuwe directeur van Circuit Zolder

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Harry Steegmans is nieuwe directeur van Circuit Zolder © Circuit Zolder
Circuit zolder heeft zich de voorbije jaren heruitgevonden en staat opnieuw op de kaart in binnen- en buitenland. Harry Steegmans volgt Sven Pribylla op en zal als nieuwe CEO verderbouwen aan het succes.


 
Circuit Zolder krijgt een nieuwe algemeen directeur. Sinds mei 2016 was Sven Prybilla er de CEO. Hij zorgde voor de uitbouw van de activiteiten van de Vlaamse Wielerschool en bracht de DTM terug ‘thuis’. Omdat hij echter een nieuwe uitdaging aangaat moest er een even capabele opvolger gezocht worden. Dat werd Harry Steegmans. “Zijn achtergrond als entrepreneur, manager en consultant zorgen voor bakken ervaring op het vlak van marketing en management. Het feit dat hij zelf heeft geracet als piloot tijdens de 24u van Zolder zijn natuurlijk een absolute troef”,  stelt Jacques Heynen, voorzitter van Circuit Zolder. 

Thuiskomen in een professionele omgeving

Harry Steegmans heeft er alvast veel zin in. “Ik ben echt verrast door het harde werk dat hier reeds is verricht door mijn voorganger. Het vernieuwen van de loges, het nieuwe asfalt, een gemotiveerd team en goede cijfers geven het gigantisch potentieel van het enige race circuit in Vlaanderen weer. Daar wil ik de komende jaren op verder bouwen.”

Steegmans vervolgt: “Er is de afgelopen jaren veel gerealiseerd. Ik wil die erfenis zeker niet overboord gooien, maar verder bouwen op het sterke imago en de goede prestaties. Door corona hebben we dit jaar nog niet kunnen racen, maar in het najaar komt daar verandering in. We hebben een pracht van een kalender liggen voor het najaar met als hoogtepunten DTM en de 24u van Zolder. We gaan proberen het seizoen nog zo goed mogelijk te eindigen. Daarna wil ik meteen in actie schieten voor de nieuwe kalender van 2021. Natuurlijk gaan we ook nieuwe dingen initiëren maar daar is het nu te vroeg voor. Ik wil mij eerst inwerken en focussen op de kalender die op tafel ligt.”
  
Zolder boert goed

Het circuit heeft de laatste jaren goed geboerd. De omzet steeg van € 5,8 miljoen in 2016 naar € 9,4 miljoen in 2019 en het is met meer dan 150.000 bezoekers per jaar een belangrijke toeristisch en economische motor.

Media

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy