maandag, 20 juli 2020

Audi e-tron meest verkochte elektrische SUV

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Audi e-tron meest verkochte elektrische SUV © Audi AG
Audi meldt dat de in ons land gebouwde e-tron (verkrijgbaar als SUV en als Sportback) de meest verkochte elektrische SUV in Europa is. In de eerste helft van 2020 verdubbelden de verkopen van de e-tron bijna, en volgend jaar volgen met de e-tron GT, de Q4 e-tron en de Q4 e-tron Sportback nog drie elektrische Audi’s.In de eerste helft van 2020 leverde Audi 17.641 exemplaren van de e-tron. Dat betekent een toename van 87 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, ondanks de uitdagende markt als gevolg van de COVID-19 situatie. De volledig elektrische Audi e-tron is daarmee in Europa zelfs de bestverkochte elektrische SUV ‘overall’.

Met de introductie van de e-tron heeft Audi zijn elektro-offensief ingeluid: in 2025 kunnen Audi-kopers kiezen uit ongeveer twintig volledig elektrische modellen. Afgelopen april werd de Audi e-tron Sportback aan de reeks toegevoegd, recent gevolgd door de twee nieuwe sportieve topmodellen binnen de serie: de S-versie van de e-tron en e-tron Sportback.

In 2019 toonde Audi op de autosalon van Genève de Q4 e-tron concept, als voorproefje op de eerste compacte elektrische SUV van het merk. Aan de nieuwe Q4-reeks is nu een tweede model toegevoegd: de Q4 e-tron Sportback. Deze SUV-coupé gaat in 2021 in productie. 

Audi-liefhebbers kunnen zich daarnaast opmaken voor de Audi e-tron GT die eveneens in 2021 in productie gaat. Naast de Audi e-tron en de toekomstige elektrische Q-modellen legt de e-tron GT de nadruk op de sportieve elektrische inborst van Audi.

Advies voor uw volgende bedrijfswagen?

Op zoek naar de ideale laadoplossing?

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy