donderdag, 26 februari 2015

Audi prologue Avant

Audi heeft met de prologue Avant showauto een primeur voor de internationale autoshow van Genève. Met de prologue Avant blikt Audi alvast vooruit en onthult het merk innovaties voor de nabije toekomst op het gebied van design, infotainment, entertainment en aandrijftechnologie.

Afgelopen november presenteerde Audi op de autoshow van Los Angeles de prologue conceptauto, als voorbode op de toekomstige designrichting van het merk. De Audi prologue Avant die volgende week in Genève debuteert gaat een stap verder en combineert sportiviteit, vorm en functie.

Met een lengte van 5,11 meter en een breedte van 1,97 meter past het model in het luxesegment. De grote vijfdeursauto onderscheidt zich door een design met een langgerekte daklijn en uitzonderlijke lage D-stijlen waarin de quattro-genen subtiel terugkomen. Tegelijkertijd combineert hij die eigenschappen met sportiviteit en flexibiliteit.

De Audi prologue Avant biedt plaats aan een bestuurder en drie passagiers die digitaal met elkaar in verbinding kunnen staan via statert infotainment- en connectie-technologie. Het interieur is gehuld in donkere tinten en de vormgeving ervan vormt één geheel met de digitale schermen van de Audi virtual cockpit die verder is doorontwikkeld voor de nabije toekomst. Het dashboard bestaat uit drie aanraakschermen.

Daarnaast kunnen de bestuurder en de drie overige inzittenden een digitaal netwerk tot stand brengen via twee Organisch Light Editing Diodes (OLED) schermen bestaande uit organische LEDs. De zeer dunne, uitneembare OLED-schermen achterin (een afgeleide van de Audi-tablet in de nieuwe Q7) bieden de passagiers on-demand informatie en entertainment.

De Audi prologue Avant vertrouwt op nagenoeg serieproductierijpe technologie voor de aandrijving. Hij is voorzien van de plug-in hybride aandrijflijn van de Audi Q7 e-tron quattro die deze zomer wordt geïntroduceerd. In de prologue Avant showauto levert de combinatie van een turbodiesel met een elektromotor nog imposantere prestaties. De 3.0 TDI-krachtbron (260 kW/353 pk) en de elektromotor (100 kW/136 pk), geïntegreerd in de achttraps Tiptronic-transmissie, leveren gezamenlijk 335 kW/455 pk aan systeemvermogen en een koppel van 750 Newtonmeter. Die krachten worden op de wielen overgebracht via quattro permanente all-wheel-drive. Het resultaat is een sprint van 0 naar 100 km/u in 5,1 seconden, een topsnelheid van 250 km/u en een gemiddeld brandstofverbruik van 1,6 liter op 100 km (43 g/km CO2).

Het lithium-ion batterijpakket genereert 14,1 kWh aan vermogen en bezorgt de showauto een puur elektrisch rijbereik van 54 kilometer. Dankzij Audi wireless charging (AWC) kan de batterij ook via inductie worden opgeladen.

Het chassis van de Audi prologue Avant vertrouwt op adaptieve luchtdemping en het dynamische all-wheel-drive stuursysteem waarbij de achterwielen tot vijf graden mee kunnen sturen. Waarmee het comfort, de sportiviteit, de handling en de rijstabiliteit naar een hoger niveau worden getild.

 

Afbeelding galerij

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy