dinsdag, 28 juli 2020

BMW zal ook elektrische 7-Reeks, 5-Reeks en X1 op de markt brengen

Geschreven door  Stijn Blanckaert
BMW zal ook elektrische 7-Reeks, 5-Reeks en X1 op de markt brengen © BMW
Naast de zopas voorgestelde iX3, de i4 die binnenkort volgt en de iNext, die niet op een bestaande BMW gebaseerd is, zal BMW in de toekomst ook volledig elektrische varianten van de 7-Reeks, de 5-Reeks en de X1 aanbieden. 
Een en ander werd zopas bekendgemaakt door de constructeur die zich tot doel heeft gesteld om binnen dit en tien jaar in totaal meer dan zeven miljoen geëlektrificeerde BMW Group-auto’s verkocht te hebben, waarvan zo’n twee derde met een volledig elektrische aandrijving. De elektrificatie is vanzelfsprekend noodzakelijk om de emissies terug te dringen, iets wat de onderneming niet alleen met zijn auto’s, maar in het hele productieproces doet. BMW Group stelt voor het eerst CO2-doelstellingen voor de gehele waardeketen van zijn auto’s: van de gebruikte materialen en grondstoffen tot de productie, het gebruik en de recyclage. Tegen 2030 wil de groep op die manier de CO2-uitstoot met minstens één derde verminderen

BMW Group zal begin 2021 vijf elektrische auto’s in haar portfolio hebben. Het gaat dan om de oude BMW i3, de elektrische MINI Cooper SE, de BMW iX3 en i4 en de iNext. Tegen 2023 wil de constructeur zo 25 modellen met (deels) elektrische aandrijving aanbieden, waarvan de helft volledig elektrisch.

Over een mogelijke lanceringsdatum voor de volledig elektrische 7-Reeks, 5-Reeks en X1 werd nog geen informatie vrijgegeven, maar ze zullen wanneer ze op de markt komen net als de BMW X3 dus met verschillende aandrijvingen verkrijgbaar zijn, van mild hybride benzine en diesel over plug-in hybride tot volledig elektrisch.

Advies voor uw volgende bedrijfswagen?

Op zoek naar de ideale laadoplossing?

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy