donderdag, 27 augustus 2020

Nieuwe Mercedes SL ondergaat wegtests

Geschreven door  Dieter Quartier
Nieuwe Mercedes SL ondergaat wegtests © Daimler AG
Mercedes-Benz bereidt samen met AMG de lancering voor de van de volgende SL en deelt alvast enkele foto’s van gecamoufleerde prototypes. Die werden losgelaten op de Duitse openbare weg voor de laatste validatiefase in de aanloop naar de marktintroductie medio volgend jaar. 

Veel valt nog niet af te leiden uit deze foto’s, behalve dat de achterpartij een ranke versie lijkt te worden van de S Coupé en dat het harde vouwdak behouden blijft. Het radiatorrooster lijkt geïnspireerd door dat van de recentste berlines van het huis, afgaande op de laag ingeplante trapeziumvorm met brede onderzijde en smallere bovenzijde. 

Het virtuele en digitale testwerk zit erop – het is nu tijd voor uitgebreide praktijktests op de openbare weg dus het zou wel eens kunnen dat je de komende maanden een prototype van de SL tegenkomt op de Deutsche Autobahn.

Wat er onder de motorkap ligt, zal allicht voor een groot stuk gelijklopen met de krachtigere benzineversies van de nieuwe S-Klasse, die volgende week wordt onthuld en waarvoor Autonieuws speciaal naar Stuttgart afreist voor een exclusieve reportage.

Verwacht dus drukgevoede V6- en V8-motoren, allicht met 48V-ondersteuning (mild hybrid). Of de V12 er nog komt, dat valt te betwijfelen.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy