donderdag, 15 oktober 2020

Bentley Flying Spur nu ook met V8 verkrijgbaar

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Bentley Flying Spur nu ook met V8 verkrijgbaar © Bentley
Naast de nobele W12-uitvoering van Bentleys limousine, waarvan u hier binnenkort een testverslag leest, brengt de constructeur uit Crewe nu ook een nog meer op de bestuurder gerichte V8-versie van de Flying Spur op de markt om het gamma aan te vullen. 


FlyingSpurV8 3

Bentley stelde vast dat gedurende de voorbije tien jaar steeds meer eigenaars zelf achter het stuur van hun auto kruipen, maar tegelijk ook graag regelmatig op de achterbank vertoeven en het sturen overlaten aan een chauffeur. Met de V8 wil het merk een nog meer op de bestuurder gerichte versie toevoegen aan het gamma. Het zorgde daarbij voor een grotere wendbaarheid en een wat sportievere motorklank. De nieuwe versie is dan ook 100 kg lichter dan de W12-uitvoering en voelt nog sportiever aan, met een verbeterde gewichtsverdeling en een speelser weggedrag.
FlyingSpurV8 12De vier liter grote V8 met twee turbo’s die tussen de cilinderbanken liggen levert 542 pk en 770 Nm die volledig beschikbaar zijn bij een toerental van net geen 2.000 o/m tot 4.500 o/m en stuwt de grote limousine van 0 naar 100 km/h in 4,1 seconden. Ook bij de achtcilinder ligt de topsnelheid van deze snelle berline met 318 km/h ruim boven de magische grens van 300 km/h.

De achtcilinder is hypermodern en beschikt over cilinderuitschakeling die in amper 20 milliseconden ongemerkt vier van de acht cilinders kan uitschakelen bij lage belasting wanneer minder dan 235 Nm aan koppel gevraagd wordt en de motor minder dan 3.000 toeren draait. Wanneer meer vermogen gevraagd wordt worden de cilinders onmiddellijk terug geactiveerd. Het resultaat: een tot 16 procent lager verbruik, een groter rijbereik en minder uitstoot.

Het nieuwe model beschikt standaard over de nieuwste motor- en onderstelopties zoals adaptieve luchtvering met drie kamers, Torque Vectoring by Brake, Drive Dynamics Control en een elektrische stuurbekrachtiging. Ook de op 48 volt functionerende actieve antiroltechnologie (Bentley Dynamic Ride) en Electronic All-Wheel Steering (vierwielsturing) zijn verkrijgbaar.

De nieuwe Flying Spur V8 is verkrijgbaar met vier of vijf zitplaatsen en kan natuurlijk uitgerust worden met alle mogelijke technologische en luxesnufjes. Ook het unieke Bentley Rotating Display is van de partij en het infotainmentsysteem omvat ook Apple CarPlay, sattelietkaarten met hogeresolutiefoto’s en een waarschuwingssysteem voor wijzigende weg- of verkeerscondities door de “local hazard information”-dienst.

De eerste klanten die een V8 bestelden zullen nog voor het eind van het jaar hun auto in ontvangst kunnen nemen.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy