dinsdag, 20 oktober 2020

Extra exclusiviteit met First Edition-varianten van BMW X5 en X6 M Competition

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Extra exclusiviteit met First Edition-varianten van BMW X5 en X6 M Competition © BMW Group
Om haar extreem sportieve SUV’s nog meer in de kijker te plaatsen heeft BMW besloten om van de X5 M Competition én de X6 M Competition telkens 250 First Edition-varianten op de markt te brengen. Exclusiviteit gegarandeerd dus.


Op technisch vlak zijn beide modellen identiek aan de klassieke Competition-versies, wat wil zeggen dat ze allebei hun 625 pk krachtige V8 met twee turbo’s, M-ophanging en M xDrive-vierwielaandrdijving behouden. Qua design en aankleding krijgen ze echter een specifieke aanpak.

Zo is de matte BMW Individual Frozen Dark Silver-kleur enkel voor deze First Edition-varianten verkrijgbaar. Ook BMW Individual Frozen Marina Bay Blue kan gekozen worden.

Naast de speciale kleuren krijgen de beperkte reeksen ook M-lichtmetalen velgen met sterdesign in een Jet Black high-gloss afwerking. Ze zijn vooraan 21 en achteraan 22 duim groot. Aan de buitenzijde vinden we verder koetswerkelementen uit CFRP-koolstofvezelversterkte kunststof, M Carbon-spiegelkappen en een M Carbon-achterspoiler. Ook een M Carbon-motorblokafdekking behoort tot de uitrusting van de First Edition.

Het interieur is bekleed in BMW Individual Merinoleder in tweekleurig Silverstone/Midnight Blue, en inzetstukken in Alcantara en Sakhir Orange-stiksels maken het plaatje compleet. Het dashboard is met leder bekleed en de dakhemel uit Alcantara kreeg dezelfde Midnight Blue-kleur als een deel van de stoelen.

Ook binnenin vinden we lichtgewicht CFRP-kunststof terug. Zo zijn de interieurlijsten uit dat materiaal gemaakt. Als zichzelf respecterende beperkte reeks krijgt elke auto ook een “First Edition 1/250”-belettering.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy