donderdag, 12 maart 2015

Hyundai ix 20 in het nieuw gezet

Hyundai verkocht bijna 200.000 stuks van de ix20 sedert de lancering in 2010, waardoor hij beslag legt op 9% van de Europese eenvolumermarkt.
De nieuwe ix20 behoudt de veelzijdigheid en de binnenruimte van zijn voorganger, waaraan hij een moderner design en nieuwe technologieën toevoegt. Zo wordt de nieuwe ix20 nog competitiever en aantrekkelijker voor een groter deel van de Europese klanten, en in het bijzonder voor de fleetsector.

Een vernieuwd design en bijkomende uitrusting

Het design van de nieuwe ix20 valt op door zijn nieuw ontworpen bifunctionele projectorkoplampen en ledachterlichten, en Hyundai’s merkeigen zeshoekige radiatorrooster. Er zijn twee versies van dat rooster verkrijgbaar: een fijnmazige variant of een uitvoering met horizontale lamellen en chroomafwerking. Om de dynamische uitstraling nog te versterken kregen de wieldeksels van 15 duim een nieuw ontwerp en zijn er nieuwe 16- en 17-duimvelgen verkrijgbaar. 

Binnenin is de nieuwe ix20 even ruim en veelzijdig als tevoren en onderscheidt hij zich nog steeds door zijn royale plaatsaanbod voorin (hoofd-, schouder- en beenruimte). Met zijn voor deze klasse ongewoon lange wielbasis van 2.615 mm en zijn 1.600 mm hoge daklijn biedt de 4.155 mm lange ix20 een ruim en praktisch interieur, dat kan wedijveren met dat van grotere auto’s uit het C-segment. De uitzonderlijke ruimte-indruk wordt nog versterkt door het optionele panoramische kantel- en schuifdak in twee delen. 

De nieuwe ix20 is ook buitengewoon veelzijdig, door zijn onovertroffen koffervolume van 440 liter (met de stoelen rechtop), maar ook door de praktische “dive & fold”- achterbank die een laadruimte tot 1.486 liter vrijmaakt. Het comfort en het plezier aan boord worden verder verzekerd door het verwarmde stuur en de audio-installatie van de recentste generatie met iPod-connectiviteit en geïntegreerde My Music- muziekopslagcapaciteit (1 GB), alsook Bluetooth- en USB/AUX-aansluiting. De nieuwe ix20 beschermt zijn inzitten bovendien met standaard zes airbags, ESP, ABS en EBD. 

Voor de stoelbekleding is er keuze uit stof, leder (zwart of tweekleurig beige) en een elegante stof/leder-combinatie in het bruin. Er zijn 9 koetswerkkleuren verkrijgbaar: een niet-metaalkleur (Polar White), 6 metaalkleuren (Platinum Silver, Micron Grey, Ultimate Red, Ash Blue, Ara Blue, Ruby Wine) en 2 pareleffectkleuren (Phantom Black, Thunder Grey). 

Nieuwe zestrapsautomaat en motoraanpassingen

Om de competitiviteit van de nieuwe ix20 binnen zijn klasse te handhaven pakt het model uit met een nieuwe zestrapsautomaat en voortaan Euro 6-conforme motoren die allemaal extra vermogen en koppel bieden voor nog meer rijplezier in combinatie met een lager verbruik en minder uitstoot. De twee dieselmotoren werden aangepast met het oog op meer trekkracht onderin. De 1,4-liter levert 240 Nm en de 1,6-liter 260 Nm vanaf amper 1.500 o/m. 

De 1,4 en 1,6 liter grote CVVT-benzinemotoren (met continu variabele kleppentiming) uit Hyundai’s Gamma-motorenfamilie werden allebei zuiniger. De 1,6- liter is voortaan overigens verkrijgbaar met een zestrapsautomaat, die de oude versnellingsbak met vier verhoudingen vervangt en lagere verbruikswaarden garandeert. 

Alle motoren werden aangepast met het oog op meer rijplezier en minder verbruik, en om te voldoen aan de Euro6-uitstootnormen. 

Brandstofbesparende technologieën

Om zijn ecologische voetafdruk tot een minimum te beperken kan de nieuwe ix20 BlueDrive rekenen op een geïntegreerd Stop & Go (ISG) start-stop-systeem, banden met lage rolweerstand, een intelligente alternatorsturing en een luchtweerstandsverminderende ‘active air flap’ in het radiatorrooster vooraan. 

De ix20 heeft niet alleen bijna 200.000 klanten kunnen verleiden in Europa, hij won ook heel wat prijzen tijdens de eerste vijf jaar van zijn carrière, waaronder de prestigieuze ‘Gezinswagen van het Jaar‘-onderscheiding in België en de prijs van de ‘Best Supermini MPV‘ op de Auto Express Awards in het Verenigd Koninkrijk. Net als alle nieuwe Hyundai-modellen wordt ook de nieuwe ix20 aangeboden met Hyundai’s unieke, enkel voor Europa voorziene garantiepakket van 5 jaar zonder kilometerbeperking. In mei 2015 vangt de Europese Hyundai-fabriek in het Tsjechische Nošovice aan met de productie van de nieuwe ix20.

Afbeelding galerij

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy