woensdag, 18 november 2020

Renault Kiger showcar: niet voor ons, wel voor India

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Hoewel hij niet naar ons komt, maar bestemd is voor India, is de Renault Kiger showcar wel een interessant studiemodel dat zal worden omgevormd tot een nieuwe compacte SUV van minder dan vier meter.13 2020 RENAULT KIGER

De auto die zal worden afgeleid van de Kiger zal in Renaults gamma in India een plaats vinden naast de ginds verkochte modellen Kwid, Duster en Triber. 

India is al enkele jaren een van de meest aantrekkelijke automobielmarkten ter wereld. Renault is sinds 2005 aanwezig in het land. Het merk heeft heeft succesvolle modellen zoals de Duster aangepast aan de lokale markt en biedt er ook originele producten zoals de Kwid en de Triber aan. De Kiger showauto is een nieuwe stap die de aanwezigheid van Renault in India consolideert.

"De creatieve vereniging van Franse en Indiase ontwerpers was de beste manier om tegemoet te komen aan de behoeften en verwachtingen van een cliënteel dat steeds meer houdt van stijl, dynamiek en nieuwigheden. Net als bij de Triber tonen we ons vermogen om te innoveren, door een nieuw model aan te bieden met een dubbele persoonlijkheid, zowel in de stad als in de buitenlucht. De Kiger showcar staat heel dicht bij het toekomstige productiemodel" zegt Laurens van den Acker, Corporate Designdirecteur van Renault.

Renault is de grootste Europese fabrikant die in India wordt gedistribueerd, en blijft zijn aanwezigheid op de markt versterken. Het productiemodel dat van de Kiger wordt afgeleid is gericht op het aantrekken van klanten die op zoek zijn naar nieuwigheid en moderniteit in een B-segment dat 51% van de Indiase markt vertegenwoordigt. 

De van de Kiger afgeleide auto wordt ook geëxporteerd naar markten buiten India, Europa is daar echter niet bij.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy