vrijdag, 15 januari 2021

2021 wordt het jaar van de elektrificatie voor SsangYong

Geschreven door  Stijn Blanckaert
2021 wordt het jaar van de elektrificatie voor SsangYong © SsangYong
Voor merken als SsangYong die als challenger met een relatief beperkt dealernet moeten opboksen tegen de grote spelers is het autosalon traditioneel dé manier om hun producten aan het grote publiek te tonen. Dit jaar zit dat er jammer genoeg in, wat echter niet wil zeggen dat de invoerder bij de pakken blijft zitten…


Voor SsangYong is deze januarimaand hét moment om terug te blikken op 2020 en bekend te maken wat 2021 zal brengen.

2020 was op verkoopvlak een topjaar voor SsangYong, dat daarmee één van de zeldzame uitzonderingen is, samen met Ferrari, Porsche en Lamborghini. In 2020 verkochten de Koreanen in ons land 20 procent meer auto’s dan in 2019. Hét succesnummer is daarbij de Korando-SUV, die dit jaar in een honderd procent elektrische versie op de markt komt en daarmee de eerste elektrische SsangYong zal zijn.

Ook een nieuwe Rexton

Een andere nieuwigheid dit jaar wordt de vernieuwde Rexton, een full size SUV die in zijn huidige gedaante tijdelijk enkel als bedrijfswagenversie verkrijgbaar was. De nieuwe Rexton wordt opnieuw als personenwagen met tot zeven plaatsen gecommercialiseerd en krijgt een vernieuwde motor die opnieuw aan de laatste euronorm voldoet en pakt tegelijk uit met een modernere look.

De rest van het gamma, van de Musso en de Grand Musso pick-ups tot de compacte crossover Tivoli blijft van de partij. 

BBBTivoliExt06Tivoli Ruby

Van de Tivoli komt dit jaar een speciale reeks “Ruby” op de markt. Die is verkrijgbaar in combinatie met de 1.2 T-GDI-motoor en de afwerkingsniveaus Crystal, Amber en Quartz. De speciale reeks geniet daarbij van de extra’s die normaal gezien enkel op de Sapphire en Onyx-afwerkingsniveaus verkrijgbaar zijn en beschikt zo over een lederen interieur, een dual zone klimaatregeling, verwarmde voorzetels en een verwarmd stuurwiel, een achteruitrijcamera, een digitaal dashboard, actieve rijstrookassistentie en dies meer. De Tivoli 1.2 T-GDI Ruby wordt aangeboden vanaf € 23.490. Door de salonvoorwaarden zal die prijs nog lager worden bij de dealer.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy