woensdag, 17 maart 2021

MINI Clubman JCW nieuwe safety car van Circuit Zolder

Geschreven door  Stijn Blanckaert
MINI Clubman JCW nieuwe safety car van Circuit Zolder © BMW Group
Circuit Zolder heeft een nieuwe safety car: de MINI John Cooper Works Clubman ALL4. Die past in een ruimere samenwerking tussen het Brits-Duitse merk en het Limburgse circuit.MINI JCW Clubman Safety Car Circuit Zolder 26Vanaf deze maand is de MINI Clubman in John Cooper Works-uitvoering de nieuwe safetycar die op het vier kilometer lange circuit zal zorgen voor de veiligheid van de piloten. Het gaat om de 306 pk sterke JCW-uitvoering van de Clubman die aangedreven wordt door een tweeliter en zijn vermogen via een achttrapsautomaat aan de vier wielen doorgeeft.

De auto is technisch 100 procent standaard gebleven, maar de vijf zitplaatsen werden wel vervangen door twee Recaro-kuipstoelen.

MINI zal trouwens niet alleen zichtbaar zijn op het asfalt van het circuit, maar ook als adverteerder op de brug aan de Sacramentsheuvel en in de Bolderbergbocht, die vanaf nu de “MINI bocht” gedoopt wordt.

Circuit Zolder en MINI werken al langer samen. Zo wordt sinds 2019 de MINI John Cooper Works Track Experience georganiseerd op het circuit. Prospects, klanten en fans kunnen tijdens die dag onder begeleiding van rij-instructeurs kennis maken met de sportiefste modellen van het gamma. Daarnaast heeft het circuit in 2019 5.000 bezoekers verwelkomd op de MINI Fan Day die dit jaar hopelijk een vervolg krijgt.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy