woensdag, 02 juni 2021

Vernieuwde Bentley Bentayga plug-in vanaf nu te koop

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Vernieuwde Bentley Bentayga plug-in vanaf nu te koop © Bentley
Bentley liet weten dat de vernieuwde Bentayga Hybrid vanaf vandaag te koop is in het Verenigd Koninkrijk en in Europa. De drieliter-V6 wordt op deze versie bijgestaan door een elektromotor die 40 kilometer zuiver elektrisch rijbereik biedt.

BentaygaHybridonsaleEUUK 2De aandrijving van de tweede generatie van de plug-in hybride Bentayga gebeurt nog steeds door een drie liter grote V6-turbomotor van 340 pk in combinatie met een elektromotor van 126 pk die samen goed zijn voor 449 pk en 700 Nm. Het gecombineerde rijbereik bedraagt 693 kilometer, waarvan tot 40 kilometer zuiver elektrisch afgelegd kunnen worden, stelt Bentley. Die elektrische kilometers worden ook op deze gefacelifte versie mogelijk gemaakt door de batterij van 17,2 kWh die onder de koffervloer zit. De sprint van 0 naar 100 km/h verloopt in 5,5 seconden, de topsnelheid van de Hybrid is 254 km/h.
BentaygaHybridonsaleEUUK 5Derde variant

De Bentayga Hybrid is na de Bentayga V8 en de Bentayga Speed de derde variant van de tweede generatie van de Britse luxe-SUV. Op de eerste Bentayga was de hybride versie goed voor één op vijf van alle verkochte exemplaren, en het merk verwacht dat dat voor deze tweede generatie nog een stuk hoger zal zijn. In China, waar het model reeds te koop is, kiest voorlopig 45 procent van alle kopers voor de hybride variant.

Fiscaal niet op alle vlakken beter

De basisprijs van de Hybrid is identiek aan die van de Bentayga V8, maar zou fiscaal, althans wat de belasting op de inverkeersstelling en de verkeersbelasting in Vlaanderen betreft, een pak voordeliger moeten zijn. 

Qua fiscale aftrekbaarheid en Voordeel Alle Aard is de Hybrid echter geen betere keuze, omdat hij met zijn CO2-uitstoot van 82 gram volgens de WLTP of 78 g volgens NEDC als “fake hybride” behandeld wordt voor wat de federale autofiscaliteit voor vennootschappen en zelfstandigen betreft. Zijn fiscale aftrekbaarheid is daardoor – net als die van de V8 – beperkt. Zolang er een NEDC-waarde op het gelijkvormigheidsattest staat zal die aftrekbaarheid 50 procent bedragen, maar wanneer er enkel nog een WLTP-waarde wordt gepubliceerd daalt die aftrek verder tot 40 procent.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy