woensdag, 14 juli 2021

Kijk binnen in de nieuwe Mercedes-AMG SL

Kijk binnen in de nieuwe Mercedes-AMG SL © Daimler AG
De eerste 300 SL Roadster is een van de bekendste auto-iconen. Zijn minimalistische en hoogwaardige interieur inspireerde de designers bij het ontwerpen van het interieur van de nieuwe Mercedes-AMG SL. Voor de nieuwe generatie van het icoon creëerden ze een mix van analoge geometrie en digitale wereld, ‘hyperanaloog’ genaamd. Een mooi voorbeeld hiervan is het volledig digitale combi-instrument, dat geïntegreerd is in een driedimensionaal vizier.


Het nieuwe, zeer geavanceerde concept maakt voor het eerst sinds 1989 (Mercedes SL R129) een 2+2-stoelconfiguratie mogelijk. Dit maakt de nieuwe SL nog veelzijdiger. De achterbank vergroot het dagelijks gebruiksgemak en biedt plaats aan personen tot 1,50 meter lang. Als de extra zitplaatsen niet nodig zijn, kan een windscherm de passagiers op de voorstoelen beschermen tegen tocht in de nek. De tweede zitrij kan ook worden gebruikt als extra opbergruimte voor bijvoorbeeld een golfbag.

Het grote aanbod bekledingen voor de sport- of performancestoelen (optioneel op alle varianten) weerspiegelt ook de brede keuze van comfortabele tot performance-georiënteerde uitvoeringen. Klanten kunnen kiezen uit een- of tweekleurig nappaleder, zeer fraai nappaleder STYLE met ruitpatroon of de sportieve combinatie van nappaleder met microvezel DINAMICA RACE en contrastsiernaden in geel of rood.
21c0399 012Het symmetrische dashboard is ontworpen als een sculpturale, krachtige vleugel en opgedeeld in een boven- en onderkant. Highlights zijn de vier nieuw ontwikkelde, gegalvaniseerde luchtuitstroomopeningen in turbinelook. Deze gaan in de vorm van krachtige powerdomes over in het dashboard. De onderkant van het dashboard ontwikkelt zich vloeiend vanuit de middenconsole en verbindt de twee elementen naadloos met elkaar.

Ondanks de symmetrie ontstaat door het cockpitdesign een duidelijke focus op de bestuurder: het 12,3” highres lcd-display van het combi-instrument is niet vrijstaand, maar geïntegreerd in een hightech vizier. Dit voorkomt reflecties door zonlicht.
21c0399 014Middenconsole met verstelbaar touchscreen

De middenconsole domineert de ruimte tussen de bestuurder en voorpassagier. Zo breed mogelijk en aan de voorkant sterk stijgend vloeit de middenconsole over in de onderkant van het dashboard. Het functionele en visuele middelpunt van de middenconsole is het metalen paneel dat de lederen oppervlakken aan de voor- en achterkant doorbreekt. Met de kenmerkende NACA-luchtinlaat heeft hij dezelfde genen als de AMG GT en GT 4-Door Coupé. Zo wordt dit designelement een AMG-specifiek stijlelement in het interieur. De NACA-luchtinlaat gaat bijna naadloos over in het 11,9” multimedia-touchscreen in staand formaat. Om reflecties door zonlicht bij het open rijden te voorkomen, kan dit scherm elektrisch in een meer verticale stand worden gezet. Het staande formaat biedt vooral voor de navigatie duidelijke voordelen maar ook ergonomisch meer ruimte. Het touchscreen zweeft tussen de twee centrale luchtuitstroomopeningen als digitaal contrast met emotionele designelementen.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy