maandag, 04 oktober 2021

Daimler Trucks wordt apart beursgenoteerd bedrijf

Geschreven door  Dieter Quartier
Daimler Trucks wordt apart beursgenoteerd bedrijf © Daimler AG
Twee afzonderlijke bedrijven zijn vaak meer waard dan één groot en kunnen beter tot ontplooiing komen als ze hun eigen weg gaan. De vrachtwagendivisie van Daimler splitst zich daarom af van Daimler AG en zal in het voorjaar van 2022 afzonderlijk op de beurs van Frankfurt noteren.  


“Tot nu toe hebben wij ons moeten oriënteren op de route die onze autocollega's volgen. In de toekomst kunnen we onze eigen route uitstippelen en de weg kiezen die voor ons ideaal is," zei Martin Daum, CEO van Daimler Trucks.

De luxewagenproducent, die in februari 2022 wordt omgedoopt tot Mercedes-Benz Group AG om zijn focus op de auto- en bestelwagensector te weerspiegelen, verwacht dat de afgesplitste vrachtwagenproducent zich in het eerste kwartaal van 2022 bij hem zal voegen op de DAX-ranglijst van de 40 grootste Duitse bedrijven.

Daimler Trucks, dat op eigen benen als Daimler Truck Holding AG door het leven zal gaan, rapporteerde een winstmarge van 8,2 procent in het tweede kwartaal van dit jaar, een herstel tot het niveau van voor de pandemie, maar nog steeds onder dat van concurrenten zoals Scania en Volvo Trucks. De vrachtwagenproducent zal zich daarom concentreren op de ontwikkeling van zijn zwarevrachtwagenactiviteiten met hoge marges en zet in op een mix van batterij-elektrische en waterstofvoertuigen om zijn doel van CO2-neutrale productie tegen 2039 te bereiken.

De vrachtwagenafsplitsing is de belangrijkste strategische stap voor Daimler sinds de verkoop van Chrysler in 2007 en een belangrijk element van het streven van CEO Ola Kallenius om de luxewagenproducent om te vormen tot een meer wendbaar bedrijf.

Daimler is van plan een aandeel van 35 procent in zijn vrachtwagenbedrijf te behouden.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy