zaterdag, 30 oktober 2021

Deze Fiat 500 heeft twee wielen

Geschreven door  Benjamin Uyttebroeck
Deze Fiat 500 heeft twee wielen © Fiat
De ontwerpers van Fiat hebben een nieuwe 500 ontworpen, die voor een keer genoeg heeft aan twee wielen. Deze elektrische step heeft een actieradius van 30 kilometer en kan voor een introductieprijs van € 699 van jou zijn.


BIride lights 1Voluit heet de step 500 Iride. Het getal 500 verwijst naar de Fiat 500, en de koplamp van die iconische Fiat heeft duidelijk als inspiratie gediend bij het ontwerp van de koplamp van de step. “Iride” is dan weer Italiaans voor “iris”, en dat zal ook wel iets met de vorm van die koplamp te maken hebben.

Een meetlat groot

Met de wieltjes van een step is het zoals met, euh, sommige andere dingen: het gaat er niet om hoe groot ze zijn, het gaat erom wat je ermee doet. Toch zal het helpen dat de banden van de Iride er van 10 inch zijn, wat net iets meer dan 25 cm is. Net iets kleiner dan de meetlat die we in de lagere school op onze bank hadden liggen dus. Dat zou moeten volstaan om niet te snel ten val te komen op de oneffen stoepen in onze straten.

Ook de achterschokdemper moet het comfort ten goede komen, naast de brede treeplank en het uittrekbare stuur. Het ding weegt 15 kg en is inklapbaar, wat het redelijk gemakkelijk maakt het in een koffer te stoppen. Al zijn we er niet zeker van of hij in een vierwielige Fiat 500 zou passen.

Twee kleuren, of drie

In de 500 Iride is een motor van 250 W ingebouwd die de step maximaal 25 km/u laat rijden (let wel even op plaatselijke voorschriften die een lagere maximumsnelheid kunnen voorschrijven). De batterij wordt opgeladen in 4,5 uur en brengt je 30 kilometer ver, al hangt de precieze autonomie natuurlijk af van het reliëf en van je eigen verschijningsvorm.

De 500 Iride is verkrijgbaar in twee kleuren, tenzij je er de derde bijtelt. Enerzijds zijn er Celestial Blue en Cloud Grey, anderzijds is er ook de (500 Iride)RED. Die is rood en als je er zo eentje koopt, gaat een deel van de opbrengst naar de milieuvereniging RED.

Bij deze step hoort natuurlijk ook een app (iOS of Android) om dingen zoals de batterijstatus op te volgen of om de step te ontgrendelen. Met de app kan de 500 Iride ook gedeeld worden met maximaal drie andere mensen.

Meer informatie vind je op de website van Fiat (gebruik even de zoekfunctie want op de homepage vonden we er zelf geen spoor van).

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy