vrijdag, 05 november 2021

Nieuwe Mercedes-Benz Citan: zo praktisch, veilig en comfortabel kan een compacte van zijn

Nieuwe Mercedes-Benz Citan: zo praktisch, veilig en comfortabel kan een compacte van zijn © Daimler AG
Voor de nieuwe Citan vertrokken de Mercedes-Benz-ingenieurs van een wit blad. Van zijn ruimtelijke indeling tot zijn rijeigenschappen, en niet te vergeten zijn veiligheids- en connectiviteitssystemen: de Citan beschikt over het DNA van een Mercedes-Benz. 

21C06081 010Al van bij de eerste aanblik is de nieuwe Citan duidelijk herkenbaar als een lid van de Mercedes-Benz familie. Hij combineert compacte buitenafmetingen (lengte: 4.498 mm) met een royale, bijzonder efficiënt ingerichte binnenruimte. 21C06081 019Dankzij het grote aantal verschillende uitvoeringen en praktische uitrustingsdetails biedt het model tal van gebruiksmogelijkheden en een comfortabele belading. 
21C060711 003
De nieuwe Citan bestaat als Gesloten Bestelwagen en als Tourer (voor personenvervoer), met een of twee schuifdeuren en met dubbele zwaaideuren of een kofferklep achteraan. Later komen daar nog varianten met een lange wielbasis bij, evenals een Mixto-uitvoering (dubbele cabine; onder voorbehoud). Maar zelfs in de variant met korte wielbasis (2.716 mm) biedt de Citan veel meer ruimte in vergelijking tot het vorige model.

Comfort ten dienste van veiligheid – en omgekeerd

Een bestuurder van een kleine bestelwagen weet dat een werkdag zwaar kan zijn. Gelukkig hebben de ontwikkelaars van de Mercedes-Benz Citan veel aandacht besteed aan het comfort dat kenmerkend is voor het merk, met een voorbeeldig geluidsniveau en zitcomfort een reeks aan praktische uitrustingsitems. 
21C06081 022Dat komt niet alleen het welzijn van de bestuurder ten goede, maar ook de veiligheid: ontspannen bestuurders kunnen zich beter op de verkeerssituatie concentreren. 21C06081 021Ze worden daartoe ook geholpen door een toonaangevende veiligheidsuitrusting het merk waardig. Radar- en ultrasone sensoren en camera’s observeren het verkeer en de omgeving en kunnen de bestuurder tijdig waarschuwen of zelf ingrijpen.
21C06081 023Digitale cockpit, What3Words-navigatie

De Citan kan als optie worden uitgerust met het intuïtief bedienbare infotainmentsysteem MBUX (Mercedes Benz User Experience). Met zijn snelle respons, zelflerende software, displays met hoge resolutie en fraaie graphics heeft het systeem een revolutie teweeggebracht in de bediening van voertuigen. Ook de erg handige ‘Hey Mercedes’-spraakbediening is van de partij.

In het navigatiesysteem kunnen bestemmingen worden ingevoerd als drie-woorden-adressen op basis van het What3word-systeem (w3w). What3words is de eenvoudigste manier om een locatie op te geven. Als onderdeel van dit systeem wordt de wereld verdeeld in vierkanten van 3x3 meter met een adres dat uit de unieke combinatie van drie woorden bestaat. Dit kan bijzonder handig zijn op bedrijfsterreinen.
21C06081 026Moderne en zuinige motoren

Onder de motorkap is er keuze uit drie diesel- en twee benzinemodellen. Gemeenschappelijke sterke punten van al deze modellen zijn de goede rijeigenschappen, ook in het lage toerentalbereik, en de gunstige verbruikswaarden. 

De krachtbronnen voldoen aan de Euro 6d-emissienormen en worden gecombineerd met een ECO start/stop-functie. Naast de handgeschakelde zesversnellingsbak zijn de krachtigste diesel- en benzinemodellen medio 2022 ook leverbaar met een zeventrapstransmissie met dubbele koppeling (DCT).

In de tweede helft van 2022 volgt er eveneens een elektrische versie, de eCitan, met een rijbereik van naar verwachting 285 km (WLTP).

Wil je meer weten over de nieuwe Mercedes-Benz Citan? Klik dan snel op deze link.

Advertorial Mercedes-Benz Vans

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy