maandag, 22 november 2021

Athlon zet 540 plug-inhybride BMW X1’s op de baan voor PwC

Geschreven door  Dieter Quartier
Athlon zet 540 plug-inhybride BMW X1’s op de baan voor PwC © BMW Group
Binnenkort rijden 540 werknemers van de Belgische tak van PricewaterhouseCoopers (PwC) in een gloednieuwe plug-inhybride. Afgelopen weekend leverde leasingmaatschappij Athlon Belgium al aan de helft van de werknemers een BMW X1 PHEV. Volgende week ontvangen de overige bestuurders hun stekkerhybride, een belangrijk stap voorwaarts in de vergroening van het wagenpark. 


PHEV’s (plug-in hybrid electric vehicles) als leasewagens hebben zowel ecologische als economische voordelen. Ze helpen bedrijven om hun CO2-uitstoot te verlagen en krijgen in België een flink fiscaal duwtje in de rug dankzij een aftrekbaarheid tot 100% voor zover ze als “echte” plug-inhybride worden beschouwd. Daarvoor mag het voertuig niet meer dan 50 gram CO2 per kilometer uitstoten en moet het een voldoende grote batterij aan boord hebben. 

In samenwerking met BMW Group Belux levert Athlon Belgium deze en volgende week maar liefst 540 BMW X1 PHEV aan werknemers van PwC. 

“Tegen 2026 moeten alle nieuwe bedrijfswagens emissievrij zijn. De vergroening van wagenparken staat daarom centraal in onze aanpak. Met de helft van onze bestellingen die momenteel PHEV of EV is, zijn we op de goede weg. We zijn dan ook zeer tevreden dat PwC voor deze grote bestelling van PHEV’s op onze expertise vertrouwt”, aldus Els Descamps, commercieel directeur van Athlon Belgium.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy