maandag, 29 november 2021

Elektrische DS 3 Crossback krijgt grotere autonomie

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Elektrische DS 3 Crossback krijgt grotere autonomie © Stellantis
De elektrische compacte crossover DS 3 Crossback ziet zijn autonomie toenemen met 7 procent om uit te komen op 430 kilometer volgens de WLTP-cyclus. Het gaat om technische aanpassingen en dus niet enkel om een software-update om meer energie uit dezelfde batterij te halen.


De DS 3 Crossback E-Tense, die sinds 2019 bij ons op de markt is als eerste volledig elektrische DS, krijgt een grotere actieradius. Het rijbereik neemt met 7 procent  toe tot 340 kilometer volgens de gecombineerde WLTP-cyclus. Dat  resultaat werd bereikt door aanpassingen aan de warmtepomp die een vochtigheidssensor kreeg om de efficiëntie te verbeteren. Die warmtepomp, die standaard is op de DS 3 Crossback E-Tense, creëert warmte door compressie om zo het interieur op te warmen en tegelijk minder energie van de batterij te vragen.

Twee bijkomende aanpassingen die tot de toegenomen autonomie geleid hebben zijn het optimaliseren van de transmissie én het monteren van nieuwe 17”-Ecocontact 6 Q-banden van Continental in de maat 215/60 R 17 96H met een nieuwe silicasamenstelling voor een geringere rolweerstand en minder lawaai.

De DS 3 Crossback E-Tense met het verbeterde rijbereik is verkrijgbaar vanaf € 38.400. Hij is uitgerust met een 100 kW-gelijkstroomlader, laadt aan 11 kW met wisselstroom en gebruikt een batterij van 50 kWh terwijl zijn elektromotor de voorwielen aandrijft en 136 pk en 260 Nm levert.

DS zet de elektrificatie trouwens voort en zal vanaf 2024 alleen nog zuiver elektrische modellen op de markt brengen, terwijl nu meer dan een derde van de verkoopmix al “geëlektrificeerd” is met hybrides en volledig elektrische modellen.

Advies voor uw volgende bedrijfswagen?

Op zoek naar de ideale laadoplossing?

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy