maandag, 29 november 2021

Audi Vorst zou ook Q4 e-tron mogen bouwen

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Audi Vorst zou ook Q4 e-tron mogen bouwen © Audi AG
De Brusselse Audifabriek zou vanaf november volgend jaar mogelijk ook de Q4 e-tron mogen bouwen, naast de e-tron en e-tron Sportback die er vandaag al van de band lopen. De Q4 wordt hoofdzakelijk in het Duitse Zwickau gebouwd, maar die fabriek kan de hoge vraag niet aan.


Automobilwoche meldt de Belgische Audifabriek waarschijnlijk  gebruikt zal worden als tweede productiesite voor de compacte elektrische Audi. Bronnen binnen het merk gaven aan dat de vraag naar de Q4 e-tron zo groot is dat de fabriek in Zwickau, waar het model gebouwd wordt samen met de op hetzelfde MEB-platform staande VW’s ID.3 en ID.4 en de Cupra Born, niet kan volgen. De Q4 zou de eerste auto op het MEB-platform zijn die in Brussel van de band loopt, aangezien de huidige modellen er op het MLB Evo-platform van Audi staan.

Als de fabriek in Vorst ook de Q4 e-tron zou mogen bouwen wordt de positie van de Brusselse site verder versterkt. Naast de e-tron en e-tron Sportback die er vandaag van de band lopen kreeg de fabriek onlangs ook de toezegging dat ze het nieuwe elektrische topmodel van Audi, de Q8, zal mogen bouwen vanaf 2026. Dat model wordt de opvolger van de huidige e-tron SUV en zal op het Premium Platform Electric staan, de opvolger van het MLB-platform dat samen met Porsche werd ontwikkeld.

Op 9 december zou de beslissing genomen worden in het kader van het vijfjarenplan van de VW-groep. Ook de Audi-fabriek in Neckarsulm zou kandidaat zijn om de tweede fabriek te worden waar de Q4 e-tron wordt geassembleerd maar zou volgens Automobilwoche niet weerhouden zijn.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy