dinsdag, 30 november 2021

BMW XM blikt vooruit op M-SUV met plug-inhybride V8 van 750 pk

Geschreven door  Dieter Quartier
BMW XM blikt vooruit op M-SUV met plug-inhybride V8 van 750 pk © BMW Group
Wie had ooit gedacht dat de modelnaam XM terug opgevist zou worden – en dan nog wel door de M-afdeling van BMW. De Beierse constructeur kleeft hem op een conceptcar die vooruitblikt op de krachtigste BMW M-auto die ooit in serie is geproduceerd.

P90445513 highRes bmw concept xm 11 21BMW M GmbH introduceert met de XM de eerste op zichzelf staande auto sinds de legendarische BMW M1, die dit jaar zijn 50e verjaardag viert. De gedurfde styling van het exterieur van de Concept XM weerspiegelt de uitzonderlijke prestatie-eigenschappen van de auto: dynamiek, wendbaarheid en precisie, plus een volledig elektrische actieradius van maximaal 80 kilometer 

Het nieuw ontwikkelde M Hybrid aandrijfsysteem in de BMW Concept XM brengt een V8 motor en een high-performance elektrische motor samen voor een maximaal vermogen van 550 kW/750 pk en een piekkoppel van 1.000 Nm. De eerste geëlektrificeerde auto van BMW M GmbH in het high-performance segment wijst daarmee de weg naar de toekomst van het merk.

BMW M gaat zijn eigen weg in het luxesegment

Met de BMW Concept XM slaat BMW M GmbH zijn eigen weg in het luxesegment in. Het exterieur van de auto legt de nadruk op aanwezigheid en extroverte aantrekkingskracht. Binnenin de auto is de op de bestuurder gerichte cockpit, waar de M modellen bekend om staan, gecombineerd met een volledig nieuw design van het achtercompartiment: met zijn comfortabele zetels en verlichte, sculpturale hemelbekleding biedt de M Lounge de passagiers een luxueus toevluchtsoord.

"Het design van de BMW Concept XM is een extravagant statement van BMW M in het hart van het luxesegment," zegt Domagoj Dukec, Head of BMW Design. "Hij heeft een unieke identiteit en belichaamt een expressieve levensstijl als geen ander model in de BMW line-up."
P90445523 highRes bmw concept xm 11 21Nieuw gezicht

De BMW Concept XM debuteert het nieuwe, progressieve frontdesign voor BMW's modellen in de luxeklasse. De koplampen zijn opgesplitst in twee afzonderlijke modules, een nieuw designkenmerk dat zorgt voor een visueel arresterende verschijning. 

Bijzonder opvallend is de signatuur van het dagrijlicht in de scherp gestileerde, slanke bovenmodule. Het horizontale nierenrooster zit brutaal tussen de koplampen en loopt taps toe naar de buitenranden, waardoor een bijna-octagonale omtrek ontstaat die het dynamische karakter van de voorkant benadrukt. De zwarte niervormige grille-elementen zijn gevat in een complexe omlijsting en lijken bijna vrij te zweven in een hoogglanzend zwart oppervlak. Dubbele spijlen in M-stijl in de grille versterken de perceptie van breedte. 

Het uiteindelijke productiemodel zal vanaf eind 2022 worden gebouwd in de Amerikaanse BMW-fabriek van Spartanburg.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy