maandag, 06 december 2021

Prijs nieuwe Kia Sportage: vanaf € 30.990

Geschreven door  Dieter Quartier
Prijs nieuwe Kia Sportage: vanaf € 30.990 © KIA
Kia laat de vijfde generatie Sportage los op de markt. Wie snel is en zijn gading vindt in de voorraad, kan hem over enkele weken al op zijn oprit parkeren – vanaf net geen eenendertigduizend euro. 


AZ3I9726Aan keuze heb je bij de nieuwe Kia Sportage geen gebrek: mild hybrid, hybride, plug-inhybride, benzine, diesel, manueel, automaat, 2WD of 4WD: hij biedt het allemaal.

We hadden u graag uit eigen ervaring verteld hoe hij rijdt en hoe hij aanvoelt, maar Corona heeft stokken in onze reiswielen gestoken. Nog enkele weken geduld – we hopen hem in januari in België aan de tand te kunnen voelen. 

In afwachting resumeren we de voornaamste eigenschappen en kenmerken van de nieuwe Sportage.

3 soorten hybride

De Sportage Plug-in Hybrid is nieuw. Hij koppelt een 180 pk (132 kW) sterke 1.6-turbobenzine aan een elektromotor van 66,9 kW  die gevoed wordt door een lithium-ionpolymeerbatterij van 13,8 kWh. Deze aandrijfcombinatie levert een totaal systeemvermogen van 265 pk. 

Bij de Sportage Hybrid werkt dezelfde 1.6 T-GDI samen met een 44,2 kW sterke elektromotor met permanente magneet en een lithium-ionpolymeerbatterij van 1,49 kWh om een efficiënte en responsieve krachtbron af te leveren. Het totale systeemvermogen bedraagt 230 pk. 

In het geval van de MHEV (mild hybrid) versie levert de voorgenoemde 1.6 T-GDi 150 pk en krijgt hij in beperkte mate ondersteuning van een kleine elektromotor om de emissies te reduceren en het gebruiksgemak te verhogen. De elektromotor doet immers ook dienst als starter-generator en zwengelt de benzineviercilinder vliegensvlug en schokvrij aan. 

Ook als diesel

Eveneens inbegrepen in het lanceringsgamma van de nieuwe Europese Sportage is een uiterst efficiënte, schone 1,6-liter dieselmotor, leverbaar met vermogens van 115 en 136 pk. Deze laatste is eveneens een ‘MHEV’. De dieselmotor beschikt ook over de nieuwste SCR-technologieën voor een actieve emissiecontrole, om de uitstoot van vervuilende stoffen zoals NOx en roetdeeltjes verder terug te dringen.

2 automaten

De nieuwe Sportage wordt gekoppeld aan een zeventrapsautomaat met dubbele koppeling (7DCT). Een handgeschakelde zesversnellingsbak (MT) is eveneens verkrijgbaar, terwijl een intelligente handgeschakelde zesversnellingsbak (iMT) exclusief is voorbehouden aan de MHEV-modellen. Zowel de Sportage Hybrid als de Sportage Plug-in Hybrid is uitgerust met de nieuwste zestrapsautomaat (6AT). Om aan alle klantenvereisten te voldoen, is de nieuwe Sportage verkrijgbaar met vierwielaandrijving (AWD) of voorwielaandrijving (FWD). De Sportage Plug-in Hybrid plukt ook de vruchten van een vierwielaandrijving. 
AZ3I1196korrDigitale cockpit

Het hoogtechnologische 12,3”-aanraakscherm en het ‘multimode’-aanraakscherm vormen het zenuwcentrum voor de connectiviteit, functionaliteit en gebruiksbehoeften van de bestuurder en passagiers. Beide systemen werden speciaal ontwikkeld met het oog op gebruiksvriendelijkheid en een maximale intuïtieve bediening en zijn zacht om aan te raken. Het grote 12,3”-instrumentenbord is uitgerust met de nieuwste generatie full thin-film-transistor lcd-scherm voor een ongelooflijk nauwkeurige en heldere grafische weergave. 

Altijd verbonden

Dankzij de geavanceerde en veilige hoogtechnologische connectiviteit beschikt de nieuwe Sportage over de nieuwste “over-the-air” software en kaartupdates. Met de geavanceerde connectiviteitssoftware in de nieuwe Sportage kunnen Europese gebruikers vanop afstand verbinding maken met hun wagen via de smartphone-app Kia Connect. 

De interactieve en gebruiksvriendelijke Kia Connect-app biedt gebruikers toegang tot belangrijke functies van de wagen om ze een totale gemoedsrust te garanderen. Zo kunnen ze met een tik controleren of hun Sportage vergrendeld is en de deuren gesloten zijn, of waar ze hun SUV het laatst geparkeerd hebben.

Tussen € 30.990 en € 49.490

De instapbenzine kost net geen 31k (1.6 T-GDI 150 pk Pure) en omvat al zaken als 17 duim alu velgen, manuele airco, een infotainmentscherm van 8 duim met Apple CarPlay en Android Auto, keyless entry, cruisecontrol, elektrisch inklapbare buitenspiegels en een parkeercamera. 

Aan het andere eind van het spectrum staat de Plug-in Hybrid (PHEV) in GT-Line-livrei, die op € 510 na 50k kost. Dat is een stevige prijs voor een niet-premium cross-over, maar de uitrusting is supercompleet. Het enige waar je eventueel nog voor kan bijbetalen, is de metaalkleur, een panoramisch dak, enkele geavanceerde rijhulpsystemen en een pakketje met daarin elektrisch bediende en geventileerde voorstoelen met geheugen in leder of alcantara en een Harman Kardon-audiosysteem.

Advies voor uw volgende bedrijfswagen?

Op zoek naar de ideale laadoplossing?

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy