woensdag, 19 januari 2022

Mercedes stopt dan toch niet met breaks

Geschreven door  Benjamin Uyttebroeck
Mercedes stopt dan toch niet met breaks © Daimler AG
Vorige week meldde de Duitse nieuwssite Automobilwoche dat Mercedes tegen het einde van dit decennium zou stoppen met de productie van breaks. Navraag bij Mercedes leert dat het zo’n vaart niet zal lopen.


Mercedes zou geen brood meer zien in breaks, schreef Automobilwoche. In de VS en China, twee belangrijke markten voor het merk, verkopen breaks nauwelijks, en ook in de rest van de wereld knagen SUV’s aan het marktaandeel van de koetswerkvariant.

Volgens Automobilwoche zou Mercedes wel op zoek zijn naar alternatieven voor de klassieke breaks. Zo zou het onderscheid tussen SUV’s en crossovers groter kunnen gemaakt worden, zodat crossovers wat meer op potige breaks gaan lijken.

Mercedes-Benz laat echter weten dat dit nieuws niet klopt. Zo zal de nieuwe E-klasse, die in 2023 op de markt komt, ook in breakversie bestaan. Dat wil niet zeggen dat de break met de ster sowieso op langere termijn gered is. Er is immers nog geen beslissing genomen over de carrosserievarianten van de toekomstige opvolgers van de C-klasse en de E-klasse.

Wel is het zo dat de aankomende MB EA-architectuur zeer flexibel is en tamelijk gemakkelijk varianten toelaat. Maar bovenal is het vanuit commercieel oogpunt nog altijd zinnig om breaks te maken. Amerikanen en Chinezen houden er misschien niet van, in grote delen van Europa doen breaks het wel goed en ook in Japan is er een grote markt voor AMG-breaks.

Ook in België zijn breaks voor Mercedes succesnummers: 56% van de C-klasse wordt als break geleverd. Voor de E-klasse is dat met 45% ook een hoog aandeel en de CLA Shooting Brake is zelfs goed voor bijna 60%.

Voorlopig zijn de dagen van de break bij Mercedes dus niet geteld.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy