maandag, 14 maart 2022

Elektrische Ford Puma komt in 2024

Geschreven door  Dieter Quartier
Elektrische Ford Puma komt in 2024 © Ford
Vandaag moet je als Puma-koper genoegen nemen met mild hybrid-technologie als je enigszins groen wilt rijden, maar over twee jaar komt er een volledig elektrische Puma-variant. 

De Puma legt Ford geen windeieren: er werden al 130.000 stuks van verkocht. Het huidige gamma is opgebouwd rond drie motoren. De kern van het benzineaanbod wordt gevormd door een driecilinder op benzine, die afhankelijk van de turbodrukvoeding 125 pk dan wel 155 pk perst uit zijn longinhoud van amper één liter. Heethoofden kunnen terecht bij de ST-versie, waarvan de potentie 1.5 EcoBoost liefst 200 pk op de voorwielen loslaat. 

Er is ook een diesel in de aanbieding – wat vandaag lang niet vanzelfsprekend meer is. In tegenstelling tot de benzinemotoren telt de zelfontbrander geen drie maar vier cilinders. Dit geraffineerde TDCi-blok levert onder de motorkap van de Puma 120 pk. 

Geen plug-in, maar wel full electric

Van een plug-inhybride aandrijving is geen sprake, allicht uit kostenoverwegingen. Je moet immers én een verbrandingsmotor én een elektromotor plus grote batterij monteren. Neen, dan is het zinvoller om meteen volledig elektrisch te gaan. In 2024 is het zover. De “E-Puma” zou gewoon in dezelfde Roemeense fabriek gebouwd worden als de gewone Puma’s. 

Opmerkelijk is wel dat Ford deze fabriek afstaat aan zijn Turkse partner Otosan, die vandaag instaat voor de productie van de Transit. De beslissing is niet geheel onlogisch: in dezelfde Roemeense fabriek zullen vanaf 2023 ook de toekomstige compacte bestelwagens van Ford worden gebouwd, zoals de Transit Courier en Tourneo Courier. In 2024 krijgen ook deze modellen een elektrische variant.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy