woensdag, 23 maart 2022

Nieuwe Mercedes-AMG SL: dit is de prijs voor exclusief cabrioplezier

Geschreven door  Dieter Quartier
Nieuwe Mercedes-AMG SL: dit is de prijs voor exclusief cabrioplezier © Mercedes
De jongste generatie van het iconische ‘2+2’-cabriomodel van het merk met de Ster is vanaf vandaag te configureren en te bestellen in België. De SL 55 4Matic+ met 4.0-V8-biturbomotor van 476 pk vormt het (voorlopige) ‘instapmodel’.


De tijden dat je bij Mercedes voor zowat alles moet bijbetalen, liggen gelukkig ver achter ons. Naast de nodige infotainment-, veiligheids- en comfortsystemen omvat de basisprijs al meteen de AMG Performance-vierwielaandrijving met volledig variabele koppelverdeling tussen de voor- en de achteras en de bliksemsnel schakelende AMG Speedshift-automaat. Het high-tech aandrijfgeheel garandeert een sprinttijd van 3,9 seconden en een topsnelheid van 295 km/h. 

Eveneens inbegrepen is de actieve achterasbesturing. Afhankelijk van de snelheid sturen de achterwielen ofwel in de tegenovergestelde richting (tot 100 km/h) of in dezelfde richting (sneller dan 100 km/h) als de voorwielen. Het systeem maakt dus zowel een wendbaar als stabiel rijgedrag mogelijk.

Wie upgradet naar de SL 63 4Matic+, krijgt voor een supplement van € 19.000 niet alleen 109 pk en 100 Nm, maar ook de actieve hydraulische rolstabilisatie (AMG Active Ride Control) en grotere velgen extra. De bijkomende power pitst 0,3 seconden van de nul-naar-honderdtijd en verhoogt de top met 20 km/h.

Personalisatie met hoofdletter P

Vanzelfsprekend is er nog een ellenlange optielijst waarin je dagen kunt grasduinen om tot je droomauto te komen. Specifiek voor de nieuwe SL ontwikkelde Mercedes-AMG de kleuren hyperblauw metallic en Manufaktur Monzagrijs Magno. De kap kun je krijgen in drie tinten. Er zijn vijf exterieurpakketten leverbaar om de look nog eleganter of sportiever te maken: AMG-aerodynamicapakket, AMG-carbonpakket, AMG-chroompakket, AMG-nightpakket en AMG-nightpakket II.

Noemenswaardige extra’s zijn het Digital Light, de AMG Performance-stoelen en het AMG-remsysteem met keramische remschijven. Net als zijn voorganger rolt ook de nieuwe SL van de band in de fabriek van Mercedes-Benz in Bremen. De motor komt uiteraard uit Affalterbach en wordt volgens het “one man, one engine”-principe gebouwd – volledig met de hand.

Hoeveel hij nu kost? Naakt staat de SL 55 4Matic+ voor een dikke € 167.000 op je oprit. Concurrenten zijn de Porsche 911 Cabriolet, de Lexus LC en de BMW 8-Reeks Cabrio.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy