woensdag, 23 maart 2022

Elektrische MINI driedeurs van de vijfde generatie in winterse omstandigheden getest

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Elektrische MINI driedeurs van de vijfde generatie in winterse omstandigheden getest © MINI
MINI werkt naarstig voort aan de elektrische driedeurs-MINI van de vijfde generatie die volgend jaar voorgesteld zal worden. Het merk doet dat ook in winterse omstandigheden en trekt daarvoor naar Lapland.


De nieuwe MINI wordt momenteel in het winterse testcentrum van BMW Group in Arjeplog, Zweden op de proef gesteld. Het model is volledig elektrisch en met de tests in extreme omstandigheden worden de betrouwbaarheid van de aandrijflijn, de hoogspanningsbatterij, de vermogenselektronica en de oplaadtechnologie van de prototypes verzekerd. Ook de besturing, ophanging en het chassis worden er op de besneeuwde wegen en bevroren meren verfijnd en op elkaar afgestemd.

MINI driedeurs als eerste

MINI lanceert bij de vijfde generatie opnieuw de driedeursversie als eerste model. In tegenstelling tot de vorige generatie is het autoconcept nu van meet af aan op volledig elektrisch rijden afgestemd. 

De vijfde generatie van de MINI zal volgend jaar voorgesteld worden. Van de driedeurs wordt in principe enkel nog een elektrische variant aangeboden. Er komt echter ook een opvolger van de huidige MINI Countryman. Die zal zowel worden aangeboden met een verbrandingsmotor als een volledig elektrische aandrijving. 

Over meer details over aandrijving, looks of uitrusting is nog niets bekend. Wanneer dat wel zo is lees je dat hier op Autonieuws.be.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy