donderdag, 24 maart 2022

Porsche gaat eigen HighPower-laadnetwerk uitbouwen

Geschreven door  Dieter Quartier
Porsche gaat eigen HighPower-laadnetwerk uitbouwen © Porsche AG
Net als BMW, Mercedes, Ford en andere constructeurs maakt Porsche deel uit van het Ionity-snellaadnetwerk, maar toch gaat het merk ook zijn eigen supersnelle laadstations bouwen, verspreid over Europa. Waarom?


Porsche-baas Oliver Blume kondigde op de Power Day van Volkswagen Group aan dat hij een apart netwerk van HighPower-snelladers laat ontwikkelen, dat exclusief toegankelijk is voor Porsche-klanten. De supersnelle laadstations zouden worden ingeplant op drukke en/of strategische plaatsen.

Deze stap is niet onlogisch. De laadervaring met een EV laat vandaag vaak te wensen over en strookt niet met de verwachtingen van de Porsche-klant. Op drukke plaatsen (bijvoorbeeld langs de snelweg naar het zuiden tijdens de vakantieperiode) moet je soms je beurt afwachten en bovendien is het maximumvermogen niet altijd beschikbaar. De Porsche-snelladers zouden 350 kW en meer kunnen leveren en enkel gebruikt kunnen worden door eigen klanten.

Bovendien zou het eigen netwerk van snelladers een belangrijke functie mogelijk maken: Plug&Charge. Vandaag durft het wel eens mislopen met de identificatie van de laadpas en de elektronische ontgrendeling van het laadstation. Met Plug&Charge voltstaat het om de laadkabel in te pluggen in de auto en de laadsessie te bevestigen via een toets op het aanraakscherm in het dashboard of via de app. 

Tot slot zouden de HighPower-stations van Porsche ook comfortabeler zijn. Om te beginnen worden ze overkapt. Ook worden er snack- en drankautomaten voorzien. Wanneer het eerste Porsche-laadstation opent, is niet duidelijk. Tussen aankondiging en realisatie zal minstens een jaar verstrijken volgens insiders.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy