maandag, 04 april 2022

Toyota’s eerste EV raakt tot 516 km ver met een volle batterij

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Toyota’s eerste EV raakt tot 516 km ver met een volle batterij © Toyota
Toyota maakte vandaag het rijbereik van de bZ4X, de eerste EV van het merk, bekend. Die verschilt naargelang de auto met voor- of vierwielaandrijving is uitgerust maar piekt bij 516 km in de voorwielaangedreven uitvoering.


Deze zomer introduceert Toyota de bZ4X, een elektrische crossover-SUV die het merk samen met Subaru ontwikkelde en die bij Toyota – in tegenstelling tot bij Subaru – niet alleen met vier- maar ook met alleen voorwielaandrijving verkrijgbaar is. Autonieuws reed al met een prototype en was best onder de indruk van het geheel. Tot op heden waren er geen rijbereikcijfers bekend, maar nu gaf Toyota ook deze info vrij.

Voor- of vierwielaandrijving

De bZ4X staat op het eTNGA-platform dat Toyota voor batterij-elektrische auto’s ontwikkelde en wordt geleverd met een batterij met een inhoud van 71,4 kWh, waarmee de voorwielaangedreven versie volgens de WLTP-cijfers tot 516 kilometer aan autonomie heeft, wat overeenkomt met een verbruik van 14,3 kWh/100 km. De vierwielaangedreven bZ4X heeft een iets lager rijbereik en raakt volgens Toyota 470 km ver met dezelfde batterij, wat overeenstemt met een verbruik van 15,8 kWh/100 km. 

Dat zijn zeer mooie waarden, binnenkort hopen we u te kunnen vertellen hoe ver de auto daar in de praktijk van verwijderd blijft.

Toyota stunt ook met de garantie op de batterij, want het merk verzekert na 10 jaar of maar liefst 1.000.000 afgelegde kilometers dat de batterij nog steeds minstens 70% van haar oorspronkelijke capaciteit behoudt.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy