woensdag, 04 mei 2022

Marathonloper Bashir Abdi is nieuwe Mazda Ambassador

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Marathonloper Bashir Abdi is nieuwe Mazda Ambassador © Mazda
Mazda heeft met Bashir Abdi, de marathonloper die in Tokyo voor een Belgische bronzen medaille zorgde, een nieuwe Mazda Ambassador. Het merk zal de Gentenaar ondersteunen op zijn parcours naar de Olympische Marathon in Parijs 2024 waar hij hopelijk opnieuw een medaille pakt.


De sympathieke Bashir Abdi zal tot de Olympische spelen van Parijs van de Belgische invoerder van het merk een Mazda CX-5 ter beschikking krijgen.

Sedert zijn Bronzen medaille op de Olympische Marathon in Tokyo vorige zomer, 8 weken later gevolgd door een nieuw Europees record van 2 uur 3 minuten en 36 seconden in de Marathon van Rotterdam, is Bashir Abdi een atletiekfenomeen geworden.

Naast een uitzonderlijk atleet is Abdi ook een inspiratie en een rolmodel voor vele jongeren. Met zijn vzw Sportaround slaagt hij er daarbij in om heel wat (kansarme) jongeren aan het sporten te krijgen.

Bashir Abdi vindt dat de Mazda CX-5 perfect bij hem past: “Een auto is voor mij geen statussymbool, maar ik vind het wel belangrijk dat de auto waar ik mee rijd en het merk de waarden uitstralen die voor mij belangrijk zijn. Ik hecht heel veel belang aan duurzaamheid, ecologie en veiligheid. En wat dat betreft past de Mazda CX-5 perfect bij mij. Bovendien hou ik ook heel erg van Japan, het marathon-land bij uitstek.”

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy