donderdag, 14 juli 2022

Vernieuwde Kia XCeed komt eraan – en dit is een voorsmaakje

Geschreven door  Dieter Quartier
Vernieuwde Kia XCeed komt eraan – en dit is een voorsmaakje © KIA
In afwachting van zijn onthulling volgende week heeft Kia de eerste officiële schetsen van de nieuwe compacte cross-over XCeed vrijgegeven. Het vernieuwde model krijgt een scherp gelijnd koetswerk, een verbeterd interieur en een sportieve GT-line-uitvoering.


Hoewel hij op onze wegen niet zo’n vertrouwd gezicht is, is de XCeed volgens Kia de meest verkochte variant van de Ceed-familie. Hij houdt het midden dus een hatchback en een SUV, wat voor de ene een pluspunt is en voor de andere misschien een reden om hem links te laten liggen. 

Hoe dan ook combineert hij een iets hogere rijpositie met een dynamisch rijgedrag en zijn dagelijkse functionaliteit. Tot de diverse verbeteringen behoren diverse koetswerk- en interieurretouches, terwijl er ook een GT-line-uitvoering komt.   

Onder de motorkap ligt naar keuze een mild hybrid  (MHEV) of een plug-in hybrid (PHEV). De nieuwste geavanceerde veiligheids-, connectiviteits- en infotainmenttechnologieën zullen het dagelijkse gebruiksgemak en rijplezier naar een hoger niveau tillen, aldus Kia.

De nieuwe XCeed wordt op maandag 18 juli om 9 uur onthuld op de kanalen van Kia en de Europese verkoop gaat later dit jaar van start.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy