donderdag, 04 augustus 2022

Is het einde in zicht voor de VW Golf na een carrière van 50 jaar?

Geschreven door  Dieter Quartier
Is het einde in zicht voor de VW Golf na een carrière van 50 jaar? © Volkswagen
Herbert Diess is nog maar net ontslagen of zijn opvolger trekt al meteen enkele heilige huisjes in twijfel bij VW. In een interview met de Duitse krant Welt liet Thomas Schäfer verstaan dat het niet zeker is dat er nog een Golf 9 komt. 


De nieuwe baas van VW verklaarde dat de beslissing om de volgende generatie Golf te ontwikkelen, in de loop van de komende 12 maanden zou worden genomen. Er moet een grondige kostenanalyse worden gemaakt – met name de ontwikkeling van nieuwe verbrandingsmotoren die aan de toekomstige emissienormen voldoen, legt erg veel gewicht in de financiële balans.

Schäfer zei  dat de Euro 7-norm de kostprijs van een gemiddelde auto met verbrandingsmotor met € 3.000 tot € 5.000 zou verhogen. Hij voegde eraan toe dat het voortbestaan van auto’s van € 10.000 dan ook ernstig bedreigd is. Je zou hieruit kunnen afleiden dat ook de toekomst van de VW Polo aan een zijden draadje hangt, voor zover hij al niet ten dode is opgeschreven.

Facelift is safe

We mogen voor de huidige Golf zeker nog een facelift verwachten. Die is gepland voor over een jaar. Daarna zal de Golf ‘acht en een half’ naar verwachting nog een jaar of drie-vier op de markt blijven. 

Als de Golf 9 er komt, dan zal dat niet eerder dan in 2027 zijn. Een andere factor die meespeelt in het verhaal, is de verkoopstop van auto’s met verbrandingsmotor op bepaalde markten vanaf 2030. Als blijkt dat er steeds meer markten bijkomen die vanaf dan benzine, diesel en hybride verbieden, dan zou de Golf 9 daar slechts gedurende een jaar of drie verkocht kunnen worden.

Om een auto rendabel te maken, moet hij het door de bank genomen een jaar of zeven kunnen uitzingen en daar wringt dus het schoentje.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy