woensdag, 20 mei 2015

Grootste terugroepactie ooit

De Japanse airbagfabrikant Takata heeft besloten dat zo'n 34 miljoen auto's in de VS terug moeten naar de garage, omdat de airbag stuk kan zijn.

Het is de grootste terugroepactie van auto's in de VS ooit, meldden de Amerikaanse autoriteiten dinsdag. Dat kan tussen de 4 en 5 miljard dollar gaan kosten. Ook kan het jaren duren voordat alle auto's veilig zijn.

Auto's van elf automerken kunnen problemen hebben met de airbag aan de passagiers- en bestuurderskant. Volgens Amerikaanse overheidsinstanties die toezien op de verkeersveiligheid kan de airbag soms veel te hard opengaan, waardoor metaaldeeltjes kunnen losschieten. Zeker zes mensen zijn daardoor om het leven gekomen.

Takata wilde aanvankelijk geen auto's terugroepen. De Japanse fabrikant erkende de fabrieksfout in eerste instantie helemaal niet, maar is gezwicht onder druk van de Amerikaanse veiligheidsautoriteiten.

Automerken als Nissan, Honda en Toyota hadden eerder zelf al auto's teruggeroepen toen ze merkten dat de airbags van Takata niet in orde waren. Sinds 2008 riepen autofabrikanten al zo'n 17 miljoenen auto's terug vanwege de problemen.

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy