dinsdag, 14 juli 2015

Robby zet snellere rondetijden neer dan een professionele coureur

Om te laten zien waartoe zelfrijdende auto's in staat zijn heeft Audi zich mede geconcentreerd op circuit-testen. Op de Sonoma Raceway in Californië zette een zelfrijdende Audi RS 7 een snellere rondetijd neer dan wanneer een piloot achter het stuur zou zitten. Weliswaar zonder ander 'verkeer' op de baan, maar toch geeft het aan waartoe deze techniek in staat is.

Bobby en Robby heten ze, de beide zelfrijdende prototypes waarmee Audi momenteel aan het testen is. Boddy verraste ons in oktober 2014 al door behoorlijk indrukwekkende snelheden te behalen op de Hockemheimring en zijn jongere broer Robby weet dat nu te overtreffen. Tenminste, dat doet Audi vermoeden, want een rechtstreeks vergelijk ontbreekt.

Op dieet 

De knalrode RS 7 'Robby' is een doorontwikkeling van de auto die vorig najaar op de Hockenheimring fuore maakte. Hij is 400 kg afgevallen en aan alle instellingen werd flink gesleuteld. Het resultaat is een rondetijd van 2:01.01 minuten op het ruim 4 kilometer lange circuit. Ter vergelijk: het huidige ronderecord op het circuit staat op 1:21:688. Maar dat was in 2004 met een LMP1-auto. Bijzonder aan de rondetijd is in ieder geval dat de zelfrijdende RS 7 het sneller deed dan wanneer er een coureur achter het stuur zou zitten. En dat is weer een stukje vooruitgang, want Bobby was destijds langzamer dan wanneer er een coureur zou rijden.

Techniek voor volgende generatie A8

Audi laat weten dat de autonome rijfuncties momenteel worden klaargestoomd voor productie. De eerste auto van het merk die erover zal beschikken is de volgende generatie A8. Die zal automatisch kunnen inparkeren, maar ook tot 60 km/h geheel zelfstandig kunnen rijden.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy