dinsdag, 04 augustus 2015

Porsche Mobil 1 Supercup in Spa

Na het zomerreces zal de Porsche Mobil 1 Supercup bij de start van de tweede seizoenshelft opgeluisterd worden door de deelname van twee prominente gastrijders. Tijdens de Belgische manche in Spa (21-23 augustus) kruipt acteur en rijder Patrick Dempsey opnieuw achter het stuur van de 460 pk sterke Porsche 911 GT3 Cup na zijn debuut vorig jaar in Hockenheim.
De kleuren van zijn voertuig zijn geïnspireerd op die van de Porsche 911 RSR waarmee hij de tweede plaats inpalmde in de GTE-Am-klasse tijdens de 24 Uren van Le Mans. Hij wordt in Spa vergezeld door nog een tweede coryfee, die niet aan zijn Supercup-proefstuk toe is: negenvoudig WRC-winnaar Sébastien Loeb gaf eerder al het beste van zichzelf tijdens de manches van Barcelona en Monaco in 2013.

Het duo breit daarmee een vervolg aan de traditie om vip-rijders mee te laten dingen in de Supercup. Voorbije edities werden vereerd met de deelname van Sébastien Ogier en ex-Formule 1-rijdes Mika Häkkinen en Nick Heidfeld. “Het concept van de Porsche Mobil 1 Supercup berust op complementaire factoren. Toonaangevende internationale rijders in topteams, aantrekkelijke racelocaties – ook voor de gastrijders – en een gelijke competitiebasis voor iedereen: dat zijn de ingrediënten die borg staan voor spannende wedstrijden in de ‘Champions League’ van Porsche’s eigen merkencup”, verklaarde Oliver Schwab, Manager van de Porsche Mobil 1 Supercup.

De Porsche Mobil 1 Supercup werd lange tijd beschouwd als een springplank naar een carrière in de GT- en uithoudingsracerij. Heel wat voormalige toprijders uit het kampioenschap zijn nu aan de slag als vaste fabriekscoureurs. Getuige de gevierde Nieuw-Zeelander Earl Bamber, die met een gestaag tempo opklom in de Porsche-autosportpyramide. Het 25-jarige talent begon in de Porsche Carrera Cup Asia, die hij in 2013 achter zijn naam mocht schrijven. Daarop werd hij uitgenodigd om deel te nemen aan de selectieprocedure voor de Porsche Motorsport International Cup Scholarship, die hij won en hem in staat stelde om als Porsche Junior mee te rijden in de Porsche Mobil 1 Superucp in 2014. Samen met de seizoensfinale in Austin (Texas) verzilverde hij ook het kampioenschap, met als beloning een contract als fabrieksrijder bij Porsche. In Juni 2015 won de New-Zeelander de 24 Uren van Le Mans aan het stuur van een 919 Hybrid.

De balans halverwege het Porsche Mobil 1 Supercup-seizoen ziet er goed uit: vijf van de elf manches werden al verreden en verzamelden elk weekend 28 voertuigen op de startgrid. Het feit dat ze alle vijf door een andere rijder werden gewonnen, bewijst hoe hevig de competitie is. In Barcelona ging de overwinning naar de Duitser Michael Ammermüller (Lechner Racing Middle East), in Monaco naar Jaap van Lagen (Fach Auto Tech) uit Nederland, in Spielberg reed Oostenrijker Christopher Zöchling (Fach Auto Tech) als eerste over de finish, zijn landgenoot Philipp Eng was het peloton te snel af in Silverstone, en in Boedapest mocht Porsche Junior Sven Müller (Duitsland, Lechner Racing Middle East) het bovenste podiumtrapje beklimmen. In de tussenstand heeft Eng tien punten voorsprong op de Duitser Christian Engelhart (MRS GT-Racing). Rijders uit 16 landen strijden dit seizoen om punten en prestige in de koningsklasse der Porsche-kampioenschappen. Ruim 23 jaar na zijn ontstaan blijft de Supercup als randcompetitie bij elke Europese Formule 1-race nog even populair. 

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy