Nieuws

© Porsche

Aftellen naar nieuwe Porsche Panamera, die vier plug-inhybride varianten krijgt

14 september 2023
Door Stijn Blanckaert

Op 24 november trekt Porsche het doek van de nieuwe generatie van de Panamera, maar het merk kent de truken van de marketing-foor, en geeft dus al wat info vrij, samen met foto’s van gecamoufleerde prototypes van het model, dat in niet minder dan vier plug-inhybride varianten verkrijgbaar wordt.

 

Het definitieve design wordt nog niet onthuld door de gecamoufleerde auto’s die in de buurt van Barcelona werden gefotografeerd, maar de algemene lijn van de Panamera blijft dezelfde en we zien ook de vernieuwde lichtsignatuur van de Cayenne terug.  

Vier E-Hybrid-versies 

De Panamera van de derde generatie zal niet in drie, zoals nu, maar in vier plug-inhybride versies worden aangeboden, omdat die in sommige landen zo goed als 100 procent van de verkopen uitmaken. Dat was ongetwijfeld ook zo in België, waar de recente aanpassing van de (bedrijfswagen-)fiscaliteit er echter voor kan zorgen dat Porsche alvast in ons land niet langer met vergelijkbare verkoopcijfers zal kunnen uitpakken voor de nieuwe generatie.Aftellen naar nieuwe Porsche Panamera die vier plug inhybride varianten krijgt 01

De plug-ins krijgen een tot 70 procent groter rijbereik dan de huidige generatie, met dank aan een grotere accu van 25,9 kWh. Het opladen ervan zal met een maximum van 11 kW-driefasenstroom kunnen. 

Ook anders is een nieuwe PDK-versnellingsbak met dubbele koppeling waarin de krachtigere en lichtere elektromotor geïntegreerd is.  

Wie de nieuwe Panamera aanschaft heeft standaard recht op luchtvering en een semi-actieve ophanging met twee kleppen terwijl optioneel gekozen kan worden voor actieve dempers en diverse bijkomende functies.Aftellen naar nieuwe Porsche Panamera die vier plug inhybride varianten krijgt 04

Voor alle details over de nieuwe Panamera is het nog wachten tot 24 november, wanneer de auto op het Icons of Porsche-festival in Dubai zal worden voorgesteld.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.