Nieuws

© Alcomotive Groep

Alcomotive wordt exclusieve verdeler van het iconische merk MG

15 december 2019
Door Redactie
De Belgische Alcomotive groep (onderdeel van de Alcopa holding) is vandaag een belangrijke internationale speler in de markt van distributie van auto’s en motorfietsen. MG is het eerste Chinese personenwagenmerk dat in Europa zijn activiteiten wil uitbouwen. Dat het daarvoor kiest voor Alcomotive, mag niet verbazen. 

Alcomotive heeft een indrukwekkende staat van dienst en heeft voor SAIC (de moedermaatschappij van MG) de juiste kennis en knowhow om van MG een succes te maken. Recent ging Alcomotive reeds een partnership aan met SAIC voor de verdeling van het elektrische bedrijfswagenmerk Maxus in België, Luxemburg, Nederland en Zwitserland. Die samenwerking wordt nu uitgebreid met MG.
 
De groep telt ongeveer 370 medewerkers en verdeelt momenteel 11 merken (met MG erbij 12) waaronder 5 autoconstructeurs (Hyundai, Suzuki, SsangYong, Maxus en Isuzu) en zes tweewielfabrikanten (Peugeot Scooters, Suzuki, Benelli, SYM, Derbi en Askoll). Jaarlijks worden ongeveer 44.000 vierwielers en 40.000 tweewielers verkocht in acht markten (België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Polen, Zwitserland en Portugal), wat goed is voor een totale omzet van 1.000 M euro. 

De Alcomotive groep heeft veel ervaring met het verdelen van de producten die door Aziatische merken worden gebouwd. Die expertise wordt nu aangewend om de wagens van een Chinese constructeur met Britse roots, op de Europese markt te lanceren. 

MG is onderdeel van belangrijkste Chinese automotive groep SAIC 

MG is een onderdeel van het Chinese concern SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation). SAIC is op de Chinese markt de belangrijkste automotive groep en wereldwijd is het de 7e speler, want SAIC verkocht in 2018 maar liefst 7,05 miljoen voertuigen. 

Focus op Brand Stores en online, particulier & Fleet 

De MG-wagens zullen via een beperkt aantal te benoemen Brand Stores in België en Luxemburg verdeeld worden. Daarnaast zal MG ook een sterke online-strategie uitwerken om klanten te overtuigen. 

Met enkel en alleen elektrische voertuigen in het gamma viseert MG zowel particuliere klanten als bedrijven die hun ecologische footprint een positieve boost willen geven. Met een agressieve netto verkoopsprijs van € 30.985 (inclusief BTW en inclusief afleverkosten) voor een reeds royaal uitgeruste MG ZS EV, mag dat geen probleem zijn. 

ZS EV op de Brussels Motor Show 

MG zal als grote verrassing aanwezig zijn op de aankomende Brussels Motor Show (10-19 januari). In Paleis 6 zal de volledig elektrische MG ZS EV zijn Belgische première beleven. De gerieflijke SUV komt altijd met een volledig elektrische aandrijflijn met een elektromotor van 143 pk en een 44,5 kWh batterij, goed voor een rijbereik van 263 km (WLTP). Aan een snellader kan de batterij in amper 40 minuten tot 80% geladen worden. Thuis neemt het 7,5 u om volledig te laden vanaf een lege batterij. 

De ZS EV wordt beschikbaar als Comfort of Luxury. Al vanaf de Comfort-versie mag de basisuitrusting erg compleet genoemd worden met o.a. adaptieve cruise control, navigatie, alu velgen en parkeersensoren.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.